Immár rangadón is sikerrel vette az akadályt a Manchester United (az előző fordulóban 1-0-ra győzött a Tottenham otthonában), s így már tényleg jogos lehet azt gondolni, hogy akár még gyümölcsöző is lehet Ole Gunnar Solskjaer menedzser együttműködése a "tehenészekkel". Mert ugyan ezen fontosabb megmérettetésig lehetett mondani, hogy OGS-nek még csak könnyebbnek nevezhető meccseken kellett bizonyítania és ezek alapján megfelelő megbízott edzőnek tűnik, ám a Spurs elleni idegenbeli győzelem után már azon is lehet gondolkozni egy picit, hogy talán és legalább megközelítőleg ő is lehet majd olyan szerencsés, mint amilyen SAF volt. Természetesen Sir Alex Ferguson a vitathatatlanul jó szerencse mellett még egészen kiváló edző is volt, ám erről az utóbbi dologról Solskjaer esetében még csak úgy körülbelül 20-25 év múlva lehet majd véleményt nyilvánítani.

Ám addig is itt van a "tehenészek" számára a Brighton elleni hazai bajnoki mérkőzés, amelyiket nem csak azért kell megnyerni, mert sétagaloppnak ígérkezik, hanem azért is, mert az úgynevezett kötelező győzelmek kategóriájába tartozik. No, és azért is, mert amire Mourinho idejében még csak gondolni sem volt egyáltalán érdemes, az a zsinórban megszerzett 5 győzelem révén mostanra már teljesen jogossá vált: a 6. helyezett MU pontok tekintetében (41 pont) beérte az 5. helyezett Arsenal csapatát. Ráadásul a két rivális közötti gólaránybeli különbség is elenyészőnek tekinthető (Arsenal +14 gól, Manchester United +12 gól), és mivel pluszban még ebben a fordulóban az Arsenal "hatpontos" londoni rangadót játszik a nagy rivális Chelsea ellen, így minden adott az esetleges helycseréhez.

Éppen ezért az a tippem, hogy egy gólnál többet fog szerezni a Manchester United. Pontosabban: mindenképpen egy gólnál többet fog szerezni a Manchester United. Ennél a hazai győzelemnél talán az is "segíthet", hogy amíg lőtávon belül került a MU, addig az ellenfél Brighton a középmezőny második felében foglal helyet. Vagyis éppen megfelelő együttesnek tűnik arra, hogy sima vereséget szenvedjen, hiszen nemcsak viszonylag messze van a kiesési zónától, de még az is eléggé valószínű, hogy izgalmaktól mentes bennmaradásra van kilátása.

Hiányzók tekintetéteben is némi előnyben vannak a "tehenészek", sőt, motiváltabbak is, tehát elvileg semmi sem gátolhatja meg őket abban, hogy egy gólnál többet szerezzenek a Brighton elleni hazai bajnokin.

Manchester United - Brighton & Hove Albion: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp