Fogadás előtt vacilláltam egy ideig az 1X és a DNB 1 között, s bár a döntetlenhez közeli helyzetben sokáig inkább az utóbbi felé billent némileg a mérleg nyelve, végül mégis az előbbi mellett döntöttem. Mert az ugyan tény, hogy nálam bizony sokat nyom a latban, hogy az alaposan felkészült osztrák Ralph Hasenhüttl a hazaiak edzője, de azért az is ott mocorog a gondolatok között, hogy ebben az idényben bizony eléggé gyengén teljesített a Southampton és Richarlison pedig játszani fog a vendégcsapatban.

Annyi előnynek nevezhető valami azért mégis van a hazaiaknál, hogy Pierre-Emile Hojbjerg, Charlie Austin és Yan Valery ismét trénerük rendelkezésére állnak, s ez bizony sokat jelenthet majd a "Szentek" számára. Főleg Hojbjerg visszatérése számít reményt keltőnek. Az pedig, hogy Charlie Austinra is teljes mértékben számítani lehet, azért számít jó dolognak a hazaiaknál, mert nem biztos, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Danny Ings (a bordák tájékán van némi problémája), végig bír játszani egy teljes mérkőzést. A gaboni Mario Lemina sem teljesen fitt, nála a hasfallal vannak apróbb gondok, de ez korántsem olyan probléma, hogy szükség esetén cserejátékosként se kaphasson szereplési lehetőséget. Talán csak a hátvéd Maya Yoshida hiányzása nevezhető jelentősebbnek Ralph Hasenhüttl menedzser csapatából: a japán focista ezekben a napokban hazája válogatottjában szerepel az Ázsia Kupán.

A vendégeknél nincs hiányzó játékos, s azért Richarlison mellett - többek között - ebben a csapatban játszik az angol válogatott első számú kapusa, Jordan Pickford, a védelemben ott van Kurt Zouma és Lucas Digne, a csatársorban pedig az egyre inkább magára találó Dominic Calvert-Lewin szerepel. Ja, és ki ne felejtsem: Ademola Lookman is az Everton focistája. Ez a csávó most még fiatal, de nagyon valószínű, hogy a jövőben sokat lehet hallani még róla. (Róla jut eszembe: Liverpoolban játszik Lookman és "No-look-man", azaz Roberto Firmino, aki annak a másik és sokkal eredményesebb liverpooli csapatnak a játékosa.)

A vendég Everton annyira nagyon a középmezőnyben van, hogy várhatóan abszolút semmilyen dolga nem lesz sehol, az angol élvonal felső vagy alsó régióiban sem, de amúgy viszonylag jó középcsapat, míg a kiesés elöl menekülni próbáló hazai együttesnek nagyon kell a pont vagy nagyon kellenek a pontok. Szóval hatalmas csata várható, s remélhetőleg nem fog győzni idegenben az Everton.

Southampton - Everton: Dupla esély - Dupla esély tipp