Nem most volt már, mikor a Vityaz utoljára ilyen közel állt a rájátszáshoz. A 7. helyen vannak nyugaton, és jelenleg jó formában vannak, csak még egy kicsit meg kell tartaniuk ezt a lendületet. Ha összejönne nekik, akkor mind a 4 moszkvai csapat résztvevője lenne a rájátszásnak, ami nemzeti ünnep lenne Moszkvában. Csak Saprykin a hiányzó, aki a 3. számú kapus, két meccsen játszott idén mindössze, szóval mintha nem is lenne hiányzó. A védelemből kiemelkedik Mozik és Yevseyenkov, akik ketten együtt 29 gólpasszal vették ki részüket a csapatmunkából. A támadásban nem rosszak, főleg Miro Aaltonen és Alexander Semin emelkedik ki, akik ketten 36 gólt lőttek az alapszakaszban eddig. Alapból ez nem lenne nagy dolog, de ha azt nézzük, hogy eddig összesen 112 gólt lőtt a Vityaz, akkor már mindjárt más a helyzet.

A Torpedo szintén a 7. helyen áll, csak keleten. Ők valamivel több, 141 gólt lőttek. Azonban a 161 bekapott a legtöbb a ligában. Csak a Slovan kapott többet, de ők szerintem már az első héten elengedték ezt az egész KHL meg rájátszás dolgot. Mindenképp Galimov várható kezdőnek a kapuban, aki 93% körüli hatékonysággal bír. A támadókkal nincs probléma, 7 játékos is 20 pont felett jár, Parshin a legtöbb pontot begyűjtő forward, ami azért nem meglepő. A 161 bekapott gól azért meglepő, mert a védelmet én annyira nem mondanám rossznak, az emberhátrányos védekezés is 80% feletti. Inkább kapusposzton érzek zavart az erőben a Torpedonál, pedig Galimov és Kostin se ma kezdte az ipart.

A speciális mutatók nagyjából megegyeznek a két csapatnál. A győzelemre a Vityaz az esélyesebb, de nem szükséges mindenáron a 3 pont, hiszen a következő ellenfél a Cserepovec lesz, ami verhetőbb a hazaiaknak. Egyik csapat sem szeretne lejjebb pottyanni a 7. helyről, szóval nem hiszem, hogy nagyon nekirontanának majd egymásnak. Egy 2-2 lenne a legideálisabb tipp erre a meccsre, de ahhoz is 3 évet kell visszamennünk az időben, hogy 6 gólos mérkőzést találjunk a Vityaz és a Torpedo között. Az 5.5 alatti opció tűnik a legbiztosabb választásnak, ráadásul az 1.52 nem is rossz érte.

Vityaz Chekhov - Torpedo Nizhny Novgorod: Összes gól - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp