Számomra kétségtelen, hogy ez a mérkőzés is a gólokban gazdag találkozók közé fog tartozni. És nem csak azért, mert a hazai pályán játszó Arsenal győzelemre van "ítélve" azzal, hogy hatalmas tempót diktál neki a vele azonos pontszámmal (44-44 pont) közvetlenül mögötte loholó Manchester United, hanem leginkább talán azért, mert tényleg nagyon-nagyon szerény a vendég Cardiff City idegenbeli mérlege (11 mérkőzésen 1 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség, 6-21-es gólarány).

Sőt, az előbbieket meg lehet "fejelni" azzal is, hogy ennyire harmatgyenge produkcióval tényleg jogos az a dolog, hogy a walesi együttes kieső helyen van. Egészen pontosan: az angol élvonal 20 csapata között jelenleg a 18. helyen van. Egy újabb sőt következik. Említettem én az előbb az Arsenal és a Manchester United azonos számú gyűjtött pontjait, de az az igazság, hogy mindez mellett a gólkülönbség továbbra is jelentéktelen: Arsenal +16 gól, Manchester United +13 gól. Immár az a helyzet van, hogy ha a ManUtd az utóbbi mérkőzéseken tapasztalt iramban halad előre a továbbiakban is, plusz a következő meccseken való góltermése sem marad el az utóbbiakétól, s az Arsenal még egy ideig össze-vissza botladozni fog, akkor számítani lehet a helycserére. Már csak azért is számolni érdemes a ManUtd további rohamával, mert az 5. helyezés - ezen található jelenleg az Arsenal - pénzszerzéssel járó nemzetközi szereplésre jogosít fel, míg a 6. helyezés - ezen található jelenleg a Manchester United – pedig már nem. Tehát az Arsenal-Cardiff bajnoki mérkőzésen a házigazdáknak ajánlatos a gólarányon is javítani.

Emiliano Sala az utóbbi időben igencsak gólerős játékot produkált a francia Nantes csapatában, s így - nyilván sokan másokhoz hasonlóan - én is vártam, hogy milyen teljesítményre lesz képes a Cardiff City együttesében egy a franciánál lényegesebb nívósabb focibajnokságban. Ám nagyon úgy tűnik, hogy ezt már nem fogom, nem fogjuk megtudni. Sajnos!

Úgy vélem, hogy ezúttal már csak a rá való tekintettel is meg fognak "szakadni" a pályán a vendégjátékosok. Nem lehet tudni, hogy ez mire lesz elegendő, hiszen tényleg nagyon szerény képességű csapatról van szó, ám én mégis nagyon reménykedek abban, hogy amolyan "csakazértis" módszerrel egy gólt valahogyan mégis össze fog ügyeskedni a Cardiff City. Az Arsenal pedig, amolyan tiszteletet tudó házigazdaként, hagyni fogja ezt. Utána pedig úgy elveri ellenfelét, mint az a bizonyos szódás a lovát.

Arsenal - Cardiff City: Gólok száma - Felett/alatt tipp