Öt ponttal vezeti a Ferencváros a bajnokságot a címvédő Vidi előtt. Egyértelmű, hogy a magyar focitavasz (az EB selejtezőkön túl), a zöld-fehérek harmincadik aranyérméről, annak lehetőségéről, épp aktuális helyzetéről fog szólni. Elsőnek a Honvéd érkezik a Groupamába, s szerintem a hazai győzelmet felárazták a bukmékerek – csapjunk hát le a lehetőségre.

Supka Attila csapata már csak nyomában emlékeztet a bajnoki címet megnyerő együttesre. Lanzafame és Eppel már régóta csak „a múlt”, most Hidi igazolt Kazahsztánba, és a csapat szíve Baráth Botond meg sem állt Amerikáig. Ráadásul Holander Filip távozása is szóba került és „nem zörög a haraszt” üzemmódban van Gróf eligazolása is! Laikus szemmel nézve Beglarisvili és Mezgrani valódi zsákbamacskának tűnik. Véleményem szerint nehezen fog elindulni a Honvéd tavasza, úgy, hogy a hazai meccseiket a Hidegkútiban kénytelenek majd játszani, s a keretük is gyengült, ha Hemi cáfolja is ezt.

Ígéretekkel tele a padlás a Fradinál. Rebrov ukrán módszertana, nyilvánvalóan a brutális fizikai felkészítésre alapoz. Első körben, aki nem bírta, vagy kevés sanszot kapott távozott: Finnbogason, Lovrencsics Gergő, Rodriguez, Georgijevics, Rui Pedro máshol folytatja. Úgy tűnik, eltolja a biciklit Julian Koch és Szipovszki is – valljuk be tőluk sokkal többet várt a ferencvárosi közönség. A felsorolt játékosok többnyire mellékszereplők voltak az őszi csapatban, úgyhogy vészharangot kongatni felesleges. A kezdő 11 magja egyben maradt, benne az ikon Böde Danival, s ha ő van, nem lehet baj! Látni kell, hogy Rebrov hozza a saját embereit: Haratin a pár éve EL-ben vitézkedő Zorjából, a BATE együtteséből Vidinek gólt lövő Szihnyjevics, Dvali a grúz válogatott. Közben sikerült a Partizan Belgrád elől elhappolni a norvég Nguent (a múltban ez fordítva volt...), hazacsábítani Szerető Krisztofert, a belga Wilmots neve is jól cseng a foci világában és meglátjuk, hogy a Juventus ifiből kikerülő Ramadan mit mutat majd az NB1-ben.

Összegezve elmondható, hogy volt csere-bere a télen a zöldeknél, s talán előnyére változott a keret minőségében. Az alapcsapat döntően megmaradt az őszi szezonból, de nyilván Rebrov munkája alatt megnőtt az izomtömeg a játékosokon. A hírek szerint a bajnokság kezdetének ellenére februárban még két hétig erőnléti edzések maradnak a középpontban. Ha valóban így van „reménykedhetünk” végre tényleg összejön az európai főtábla…Az első lépést most kell megtennie a Fradinak, a gyengülő kispestiek ellen minden a hazai siker mellett szól!

Ferencváros - Budapest Honvéd FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp