Csupán kilenc forduló van hátra a labdarúgó nb1-ből. Minden mérkőzésnek fontos jelentősége van a csapatok szempontjából. Kimondott cél Kispesten, hogy a Honvéd ismét elindulhasson az Európa Ligában, a Paks matematikailag még nem maradt benn, s tudjuk, hogy Csertői nem nyugszik, míg a képzeletbeli vonal meg nem húzható.

Több módon is elérhetik Gróf Dávidék az áhított célt! Mivel az FTC és a Vidi közül valamelyik elvérzik jó sorsolás esetén (Puskás/Soroksár), szinte biztos lehetne a kupadöntő! Szerintem ez a nehezebb út, mert ott lesz vélhetőleg a Debrecen – bár az egy gólos előny soványnak tűnik a Kaviccsal szemben-, is, és a Fradit, vagy a Vidit legyőzni egy meccsen sem egyszerű! A bajnokságban el lehet érni még a harmadik pozíciót, jelenleg a Honvéd előtt van az UTE és a Loki egy pont előnnyel. Ellenfeleik a kiesőjelölt páros, (DVTK/Kisvárda) ellen játszanak, az elmúlt hetek alapján simán pontokat veszíthetnek! Szerdán nehéz meccset nyert meg a Budaörssel szemben a Supka-legénység Tatabányán. Bognár István együttese 1:0-ra vezetett, Gróf helyettese Horváth András 11-est is védett. Kékesi kiállításával, és N’Gog becserélésével fordult a találkozó, a francia légiós két góljával győzni tudtak a kispestiek. Győzelemre tör majd a hazai csapat a hétvégén is, de látni kell, hogy Baráth távozásával gyengült a védelem, legfőképpen szervezettségben: 2019-ben kilenc tétmeccsen csak egyszer maradt érintetlen a Honvéd kapuja, a Tiszakécske elleni MK-találkozón. Sokszor, és könnyedén megbontotta őket a Kisvárda is, szerintem a paksiaknak is menni fog.

Védelmi megingásai miatt nem tudta legyőzni a Vidit a Csertői-csapat. Pedig övék volt az összecsapás, kétszer is vezetni tudtak a fehérváriak ellen. Hiányzik a zöld-fehéreknél a sérült Bartha, ő a középpályán fontos labdaszerző/osztogató szerepet tölt be vendégoldalon. Könyves elmondása szerint a héten próbálták rendbe rakni a védekezést, szerintem ez nem fog menni egyik napról a másikra. Elmondható a Paksról, hogy tavasszal ők is egy meccset tudtak lehozni kapott gól nélkül (Kisvárda 0:0). Most bravúrra készülnek az Új-Hidegkútiban Hahn Janiék, hiszen csupán hét egységre van a kieső pozíció, két-három elbaltázott mérkőzéssel nehéz szituba kerülhetnek még!

Mindkét csapat győzelemre játszik majd szombaton, felettébb ingatag védelemmel. Nem zárható ki, hogy aztán egy döntetlenben kiegyeznek a felek, de Kispesten és Pakson is több gól érzékeny focistával számolhatnak a szakvezetők. Tippem „minimál” szorzóval bír, de jó érzéssel ajánlom másoknak is!

Budapest Honvéd FC - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp