Akár jelentősnek is nevezhető tétje van ennek az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésnek. Ugyanis minden bizonnyal arról fog dönteni a bosnyákok és a görögök párharca, hogy melyik fociválogatott fog végezni - Olaszország mögött - a J-csoport második helyén. Mindkét együttes győzelemmel kezdte az EB-selejtezőt (Liechtenstein - Görögország 0-2, illetve Bosznia-Hercegovina - Örményország 2-1), egyelőre veretlenek még és pontveszteségük sincsen, a szintén győztes olaszokkal együtt mindannyian a tabella első felében vannak, és mivel az egymás elleni mérkőzést követően - vélhetően - sem a bosnyákok, sem pedig a görögök nem akarnak lépéshátrányba kerülni, kiélezett összecsapás várható.

A vendég görögöknek nem lehetett megerőltető dolog legyőzni az előző fordulóban a nagyon alacsony színvonalat képviselő Liechtensteint. Utólag talán csak az adhatott némi okot "csalódásra" velük kapcsolatban, hogy nem szereztek több gólt és csak 2-0-ra bírtak győzni. Igaz, ismerve játékfelfogásukat, azaz foggal-körömmel védekezni és nem kapni gólt, mert hátha elöl sikerrel fog zárulni az egyik ellentámadás, szóval ezen dolog tudatában nem volt érdemes sok gólt várni a görögöktől.

A bosnyákoknak sem volt nehéz dolguk, hiszen a csoport másik gyenge válogatottja, a Liechtensteinnél 1-2 fokkal jobb Örményország ellenében kellett diadalmaskodniuk. Ezt "takaréklángon" meg is tették, vagyis győztek, de igazából a kötelező 3 pont megszerzése mellett csakis az volt fontos náluk, hogy megfelelően rákészülhessenek a görögök elleni rangadóra. Ugyan Dzeko amolyan "madárijesztőként" játszott az örmények ellen, ám esetében talán az lehetett a legfontosabb, hogy összeszokás gyanánt együtt szerepeljen a csapattársakkal, majd pedig a meccs végét sem várva meg lecserélték őt, míg az arsenalos balhátvéd Sead Kolasinac például egyáltalán nem játszott az örmények ellen.

A Bosznia-Hercegovina - Görögország mérkőzésnél a döntetlen lenne a főbb tipp (0-0 vagy 1-1), de mivel én valamiért nem szeretek döntetlenre tippelni, így a DNB-s hazai győzelem lesz a tippem. Meglehet, hogy még azt a döntetlent is mellőzni kellene és simán hazai győzelemre fogadni, de hát ez is abba a kategóriába tartozik, hogy majd csak utólag lehet megtudni, hogy mit lett volna érdemes tippelni. Az viszont bizonyos, hogy hiába van - többek között - Konstantinos Mitroglou és Konstantinos Fortounis a vendégcsapatban, mert a hazaiaknál ott lesz Edin Dzeko, Miralem Pjanic, Edin Visca, Rade Krunic, az ex-fradista Muhamed Besic és a Szalai Ádámmal a Hoffenheimben csapattárs Ermin Bicakcic. Ők pedig várhatóan színvonalban is különbséget fognak tenni a hazaiak javára.

Tipp: Bosznia-Hercegovina DNB 1

Bosznia és Hercegovina - Görögország: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp