Fontosnak ugyan tényleg fontos a hazaiak számára ez az Európa-bajnoki selejtező, ám mindez csakis abban az esetben lehet érdekes is a jövőre nézve, ha győzni bírnak a szigetországiak. Hiszen várhatóan csakis ebben az esetben lehetnek reményeik arra, hogy Dániával együtt megküzdjenek a D-csoport Svájc mögötti második helyéért. Ha az írek nem fognak nyerni a grúzok ellen, akkor alighanem már az EB-kvalifikáció legelején búcsúzkodhatnak majd a kontinensbajnokságon való szereplési lehetőséget jelentő második helyezéstől. Tehát a hazaiak számára van tétje a meccsnek. Ez egyáltalán nem mondható el a vendégekről, ahol nyilván csakis az lehet célkitűzés, hogy az EB-selejtezők végén elmondhassák majd, hogy nem lettek csoportutolsók, hanem meg bírták előzni Gibraltárt.

Az ezúttal házigazda írek az előző meccset idegenben játszották, s annyira nagyon alaposan sikerült rápihenniük a grúzok elleni találkozóra, hogy majdnem elfelejtettek győzni a miniállam otthonában. Végül Jeff Hendrick góljának köszönhetően 1-0-ra nyertek Gibraltár ellen, ám az teljesen biztos, hogy ezt a találkozót még ők is nagyon-nagyon gyorsan el akarják felejteni. Annyira azért mégis talán jó lehetett az az összecsapás, hogy ismét együtt lehetett a csapat, együtt játszhattak a játékosok, s nem kell majd a repülőtérről "beesve" játszaniuk Grúzia ellen.

Méghozzá azok a grúzok ellen, akik várhatóan nagyon csekély ellenállást fognak tanúsítani. Hiszen ők nem csak amúgy is gyengék, de ha olykor mégis jobban teljesítenek a vártnál, akkor az tuti otthon szokott lenni Tbilisziben. A grúzok általában vereségeket szoktak szenvedni idegenben, s olyannyira így van ez, hogy még EB-selejtezős döntetlenjeik is alig-alig vannak az utóbbi évtizedből, győzni pedig mindössze csak kétszer bírtak az utóbbi 24 évben: 5 évvel ezelőtt Gibraltár ellen és 13 évvel ezelőtt pedig Feröer-szigetek ellen. Ennyi!

Az írektől senki sem fog hiányozni, ugyanis minden játékos egészséges, s már csak ezért is szinte biztosra várható, hogy jelentősen más lesz a Grúzia elleni játékuk, mint ahogyan teljesítettek Gibraltár ellen. És azért várhatóan ott lesz Írország csapatában Maguire, McGoldrick, Hendrick, Arter, Whelan, Duffy és Coleman is, hogy megmutassák Grúziának, amit ilyenkor meg kell mutatni.

Tipp: győz Írország.

Írország - Grúzia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp