Ebben az idényben nagyot küzd a KRC Genk, hogy bajnok lehessen. Sikerült az élen zárnia az alapszakaszt, s bár már csak egyetlen 1 pont előnye van, egyelőre még továbbra is az 1. helyen van a belga élvonalbeli bajnokságban. Pedig már elkezdődött a rájátszás, amelynek, igaz, még csak az elején vannak a belgák. Jönnek a nehezebb mérkőzések a KRC Genk számára, s ezért kulcsfontosságú neki, hogy győzelemmel zárja a bajnoki címért zajló rájátszásban utolsó - vagyis 6. helyezett - AA Gent elleni otthoni találkozót. Jelenleg a listavezető KRC Genknek 35 pontja van, míg az őt üldöző Club Brugge és Standard Liege csapatainak 34 pontjuk, illetve 33 pontjuk van. Azaz egy győzelmen belül vannak az üldözők, s ha akárcsak egy nagyon picit is “kihagy” a KRC Genk, akkor ők azonnal előzhetnek és élre állhatnak bajnoki aranyéremért zajló versenyfutásban.

És mindezek mellett még az is van, hogy már a genkiek mindkét riválisa győzött a rájátszásban az AA Gent ellen (Club Brugge - Gent 3-0, Gent - Standard Liege 1-2). Vagyis immár végtelenül egyszerű a dolog: amennyiben bajnokcsapat kíván lenni a KRC Genk, akkor - riválisaihoz hasonlóan - neki is nyernie kell az AA Gent elleni összecsapást. Egészen konkrétan: kötelező győznie! Hiszen már nem az alapszakaszban van, amikor még van ideje javítani az esetleges botlást, hanem már a felsőházi rájátszásban van és mindössze csak néhány mérkőzés van hátra ebből a bajnokságból. Szóval most ott tart a KRC Genk, hogy vagy győzni fog az AA Gent ellen, vagy pedig búcsút inthet a bajnoki címes álmodozásnak! Ennyi!

Írnám én, hogy vesztes meccsek után vannak a gentiek és nem túl meggyőző a mostani formájuk, ám az a helyzet, hogy a közelmúltban ők éppen a bajnoki címért küzdők elleni meccseket bukták el. Ezért inkább érdemesnek tűnik onnan megközelítenem a dolgot, hogy a listavezető házigazdáknak is muszáj nyerniük ellenük, s valószínűleg az otthoni környezet is segíti majd a genkieket. Ahol még abban is lehet bízni, hogy tovább tart a tanzániai Mbwana Aly Samatta nagyon jó formája. Mert azt azért nem kell elfelejteni, hogy az előbb említett csatár a teljes belga élvonalbeli bajnokság kimagaslóan legjobb focistája volt az alapszakaszban.

Tipp: győz a KRC Genk.

KRC Genk - AA Gent: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp