Ez a spanyol másodosztályú bajnoki mérkőzés leginkább a hazaiaknak fontos. Mármint abban a tekintetben, hogy nekik nagyon kell a találkozó mindhárom pontja, hiszen azért küzdenek, hogy a 3-6. helyek valamelyikén zárják a bajnokságot, s az osztályozós helyezésnek köszönhetően játszhassanak majd az élvonalba való feljutásért. Sőt, jelenleg 54 pontja van a galiciai együttesnek, egy hazai győzelemmel ez 57 pontra emelkedhetne, s így még akár arra is lehetne némi esély, hogy - egy-két botlás esetén - a még maradt 10 forduló alatt a 63 ponttal listavezető Osasuna vagy az 58 ponttal 2. helyezett Granada számára is fenyegetést jelentsen.

Vagyis a Deportivo La Coruna - Rayo Majadahonda találkozón elért hazai győzelemmel nagyon kedvező helyzetbe juthat a házigazda csapat. Ez a feladat teljesíthetőnek tűnik, hiszen a vendég Rayo Majadahonda igencsak gyenge játékerőt képvisel. A tavaly története során először másodosztályba jutott újonccsapatnak már az is jelentős teljesítménynek számít, hogy valószínűleg meg bír kapaszkodni a spanyol másodosztályban és első idényében nem zuhan vissza azonnal a harmadosztályba. Bár az alsóbb régióban tanyázik, jelenleg ott tart a Madridhoz közeli város együttese, hogy 7 ponttal van a már kieső helyen álló Extremadura UD felett, s ha nem “zuhan meg” a bajnokság végére, akkor alighanem jövőre is a Segunda Division egyik csapata lesz.

Ez a találkozó a másodosztályú góllövőlistán 14 góllal második helyezett Quique Gonzalez számára is nagy esélyt jelenthet. Ugyanis az éllovas Enric Gallego (Extremadura) 15 gólt szerzett eddig, ám ha ebben a forduló ő nem talál be a kapuba, míg Quique Gonzalez viszont igen, akkor élre lehet állni holtversenyben. Vagy, kedvezőbb helyzetben, anélkül.

Tehát az újonc elleni mérkőzésen nem csak a Deportivo La Coruna, hanem Quique Gonzalez számára is a minél jobb eredmény elérése a tét. Remélhetőleg sikerülni fog a dolog.

Tipp: győz a Deportivo La Coruna.

Deportivo La Coruña - CF Rayo Majadahonda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp