Néhány hét alatt hatalmasat fordult a világ a házigazda együttes tagjaival. Alig pár fordulóval ezelőtt még a román másodosztály 1. helyezettje volt a Sportul Snagov és ennek köszönhetően teljesen jogosan a sima feljutásban reménykedhetett, viszont jelenleg már csak az 5. helyezett a csapat, s nem csak a problémamentes feljutást jelentő első két hely lett a múlté, hanem az osztályozós 3. helyezés is. Lám-lám-lám: néha ennyit számít egy "rövidzárlat" a gépezetben, s ennyit jelenthet a három fordulóban begyűjtött egy döntetlen és két vereség.

Mégis az a Bukarest melletti csapat szerencséje, hogy még az utóbbi hetekbeli bukdácsolás ellenére is jól áll a tabellán. Persze, csakis egyelőre, de így ezen a bajnoki mérkőzésen - a vendég nagyváradiak ellenében - egy újabb győzelemmel visszakapaszkodhat a 2. helyre. Ugyanis még továbbra is annyira jó helyzetben van a Sportul Snagov, hogy egy győzelemmel az 5. helyről a 2. helyre léphet előre és ismét beszállhat az élvonalba való feljutásért zajló küzdelembe.

A fentiek miatt igencsak motiváltak lehetnek a hazaiak, azaz részükről "hajtás" és "nagy rohamozás" várható. Persze, ez egyelőre csakis elvileg van így. Ám nemsokára már a gyakorlatban is ki fog derülni, hogy tényleg így van-e, avagy arról szólnak az elmúlt hetekbeli gyengébb teljesítmények, hogy a játékosok nem bírják a nyomást és kezdenek roskadozni a teher alatt.

Ezen a meccsen még az is a házigazda Sportul Snagov mellett szól, hogy a gárda nagyon jól szokik teljesíteni otthoni környezetben, míg a kieséstől fenyegetett nagyváradi alakulat általában olyannyira harmatgyenge idegenben, hogy nagyon-nagyon. A vendégcsapat mindössze csak 31 pontot kuporgatott össze az eddigi 28 mérkőzésen, s ilyen pocsék teljesítménnyel egyáltalán nem csoda, hogy közvetlenül a kiesési helyeken levők felett áll, s maga is a kiesés elkerüléséért küzd. Most éppen a snagovi gárda otthonában kellene elfogadhatóan szerepelnie, ám ebben az idényben az van, hogy a nagyváradi gárda nagy eséllyel vereséget szenved, amikor idegenben játszik. Az eddigi 14 mérkőzésen mindössze csak 1-szer nyert idegenben és 3 döntetlen mellett 10 vereséget szenvedett. Idegenbeli gólaránya szintén nagyon gyenge: 10-37.

Amondó vagyok, hogy ha a Sportul Snagov nem fogja megnyerni otthon ezt a meccset, akkor semmi keresnivalója nincs az élvonalban.

Sportul Snagov - Luceafărul Oradea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp