Majd a végén mosolygok – mondta Szergej, az ukrán sztáredző, a legutóbbi mezőkövesdi kínlódás után. Nehezen, de rendre behúzza a kötelezőket az utóbbi időben a Fradi, és tartja magabiztos előnyét a bajnokságban. Mögötte viszont hasít a Videoton, s most kettőjük rangadója következik a Groupama Arénában szombaton este.

Azt hiszem, hogy Vignjevic a székesfehérvári vereség után nagyon beletalált a lényegbe. Megfogalmazta a szerb tréner, hogy a Vidi a helyzeteinek kihasználásában utolérhetetlen a magyar ligában. Nincs sok lehetősége a bajnoki címvédőnek, de abból a kevésből kihozza a maximumot. A Honvéd legyőzésekor, például mindössze egyszer találták el a kaput, és az elég volt az 1:0-s sikerhez. Legutóbb az Újpest ellen a lilák, és a piros-kékek is egyaránt öt alkalommal tették próbára a kapusokat, ebből Husztiék kettő ellenfelük pedig egy gólt ért el. Legrövidebben ennyi a Vidi hosszú veretlenségének a titka. Két és fél hónapja nem talált legyőzőre a Nikolic-banda, konkrétan 12-ből 11-et nyert meg, csak Pakson felejtett két pontot. A futó szezonban a listavezetővel szemben amúgy is jó a székesfehérváriak mérlege: oda-vissza legyőzték tavasszal a kupában a Ferencvárost, míg az őszi idényzárón hazai pályán sikerült 2:1-re diadalmaskodniuk; szeptemberi Üllői úti meccsük 2:2-vel zárult, így kijelenthető, hogy Böde Daniék mumusa a Videoton! Juhász Roland fél mosollyal, szimpátiát keltően nyilatkozott a bajnoki címvédéssel kapcsolatosan. Mondanivalójának lényege csak annyi volt, hogyha majd gratulálni kell, akkor majd megteszi, de addig is foggal-körömmel harcolnak a pontokért. Most úgy érzem, hogy a szokásos célfoci elég lehet részükről egy meglepetéshez.

Sajnos nem okoz túl nagy élményt a Ferencváros játéka. Még az MTK legyőzésekor azt éreztem márciusban, hogy megvan az együttes. Hiába a kötelező győzelmek: Haladás, Kisvárda, Paks, Mezőkövesd – cseppet sem volt meggyőző a játék, s hazai pályán még kicsit a játékvezetők is velük voltak. Minden meccsük holtpontba fulladt, amin aztán egy-egy vitatható ítélet, egy jó csere (Bőle, Böde), rendre pozitív irányban mozdította el a gárdát. A Vidi szerintem képes megölni Rebrov fociját, erre számítok szombaton este is.

Csöppet sem kiélezett a bajnoki címért folytatott harc. Nyolc ponttal vezet az FTC, öt fordulóval a vége előtt. A címvédés csak akkor jöhet szóba, ha jön egy bravúr, a lendületben lévő vendégektől. Most „meglepetést” szimatolok, főleg ha a kupapárharc forgatókönyvéből indulok ki.

Ferencváros - MOL Vidi FC: Dupla esély - Dupla esély tipp