A kiesés szempontjából kiemelt fontosságú találkozóra kerül sor a Hidegkuti stadionban, ahol a liga két újonca megvívja a harmadik mérkőzését is a bajnokságban. Igazi mumusa a vendég Kisvárda a hazai kék-fehér alakulatnak, hisz mióta NB-s bajnokságokban találkoztak rendre a Kisvárda győzött és mindig egy góllal. Ennek ellenére a fogadóirodák a hazai győzelmet favorizálják. Mi most egy lebiztosított kontra tippel támadjuk a fogadóirodákat.

Újonc létére parádésan kezdte a bajnokságot a hazai csapat, de az idei esztendőre úgy tűnik elfogyott a lendületük. Két győzelem és egy döntetlen mellett hét vereséget számlálnak eddig 2019-ben és úgy tűnik náluk az időközben végrehajtott edzőváltás sem hozta meg a várt változást. Lucsánszky Tamás sem tudott csodát tenni az alakulattal, s bár középmezőnyös pozícióban vannak a tabellán, de mindössze csak 6 pontra vannak a legjobb kiesőtől. A bajnokság elején az igen hatékony támadószekciójuk góltermése is igencsak megcsappant az utóbbi időben. Ezzel egyenes arányban az MTK védelme lett "gólérzékeny", melyet egy taktikailag jól felépített játékkal a Kisvárda is kihasználhat.

Az a Kisvárda, amely ígéretéhez híven a nagyokat letudva elkezdte a pontgyűjtést. Igaz valószínűleg a múlt heti DVTK elleni rangadóra az egynél több ponttal számoltak a szabolcsi alakulatnál, de itt a lehetőség javítani a helyzetükön. Különösebben nem kell tartaniuk Dajka László fiainak az ellenféltől, hisz az MTK már többször is bizonyította hogy könnyen sebezhető alakulat. Főleg Kisvárdán tudják ezt, mert az eddigi két találkozójukat is a mostani vendégek nyerték. 2019-ben eddig 3-3 győzelmet és vereséget szerzett a gárda 4 döntetlen mellett, ami figyelembe véve az ellenfeleket elfogadható teljesítménynek mondható. Az 5 sárgás Protics biztosan hiányozni fog a találkozóról, de a védő pótlása nem jelenthet gondot a szakmai stábnak.

Várakozásom szerint a vendégek ismét meg tudják fékezni a hazai támadókat és gyors kontráikban bízva ponttal, pontokkal távoznak majd a Hungária körútról.

MTK Budapest - Kisvarda: Dupla esély - Dupla esély tipp