Nagy diadalt aratott az Ajax Londonban és csak egy lépésnyire került a Bajnokok Ligájának döntőjétől. Fantasztikus tett ez egy selejtezőben induló fiatal csapattól, s minden jel arra mutat, hogy nem lassul a hollandok lendülete. Úgy tűnik, hogy a Hotspur megfeneklik a szezon végére, s lemarad a bajnoki éremről is. Érdemes lesz leülni az amszterdami elődöntő elé, mert egy érdekes/szórakoztató visszavágó vár ránk.

Tulajdonképpen ugyanazt csinálta az Ajax, az első meccsen, amit egyébként unszimpatikus edzőjük előrevetített: játszották a saját játékukat. Pochettino a három belső védős felállással próbálta megzavarni Ten Hag együttesét. Visszanyalt a fagyi, mert Ziyech, Tadic és Neres, egy az egyben letámadta a mérkőzés elején az Alderweireld-Sanchez-Vertonghen triót. Óriási lett angol oldalon a zűrzavar raktam is élőben az x2-őt, és jött is a vendéggól! Elvileg létszámfölényben lehetett volna a Tottanham a középpályán, de Tagliafico és Veltman fellépett De Jongék mellé, így öten voltak a négy ellen Schőne vezetésével a hollandusok. Szóval nem csak Son és Kean hiánya okozta a londoni zakót szerintem. Sokan úgy vélik, hogy Sissoko személye stabilizálta a Tottenham-ot, valójában visszarendeződött egy 4-3-3-as felállásra a Hotspur. Extra előnyt kapott az Ajax, mert leállt két hétre az utolsó fordulók előtt az Eredivisie, így pihentebben érkezhetett a párharcba. A hétvégén egy sima kupagyőzelemmel hangolt a visszavágóra Ten Hag csapata, a Willem II gárdáján Rotterdamban szaladt át vasárnap este az amszterdami alakulat (4:0-s diadal).

Elmúlt meccsein megfáradt csapat benyomását keltette a Tottanham. Már a Brighton legyűrése is nehezen jött össze, majd következett három meglepő zakó: West Ham, Ajax, Bournemaut. Érdekes, hogy mindegyiken 1:0 lett a vége. Legutóbb Sont kiállították az első félidőben, így ő az utolsó bajnoki fordulóban nem léphet pályára. Úgy tűnik, hogy a Chelsea kiénekli a sajtot a Hotspur szájából, és elcsípi a dobogó 3. fokát. Pochettino bajban van, mert se a Real, se a Juve nem találta az amszterdamiak ellenszerét, s maguk pedig meccsről-meccsre egyre rosszabbul teljesítenek.

Nyilvánvaló, hogy az Ajaxot szét fogják kapkodni a gazdag klubok a nyári átigazolási piacon. A jelenlegi garnitúra együtttartására vajmi kevés az esély, viszont minden összevág ahhoz, hogy döntőzzön a csapat a BL-ben. Nem is kell más: csak játsszák a saját játékukat!

Ajax - Tottenham: Dupla esély - Dupla esély tipp