Két piros-kék csapat „feszül” egymásnak szombaton este Genovában. A tét a kiesés elkerülése, de lássunk „tisztán” – ami meglehetősen nehéz - , beindult már mindenütt a „pontokat adok/veszek” szolgáltatás. Így aztán meglehetősen nehéz fociról beszélni, és talán nem is érdemes, inkább ki kell bogozni a vélt vagy valós összefüggéseket.

Szóval két meccs van hátra, az Empoli (35 pont) már a vonal alatt van. Annyira sok pontot adott le a Genoa (36) az utóbbi időben, hogy már csak egy a Griffek előnye a 17. helyen. Felettük a sorrend a következő: Udinese (37), Parma (38), Bologna, Fiorentina és Cagliari (egyaránt 40 pont). A Lazio kupagyőzelmével a torinói Bikák süthetik a nemzetközi kupaindulás lehetőségét, így könnyedén lefeküdhetnek az Empolinak. Ez a gondolat viszont egy lavinát indít be, ugyanis mindenki felettük győzelmi kényszerbe kerül. A játéktér viszonylag nagy, hiszen, ha nem a kékeké lesz a három pont mégsem, akkor az utolsó fordulóban még sokat lehet sakkozni.

Szűkítsük azonban le a lehetőségeket! A Griffek Firenzében zárják a bajnokságot, s ha a 37. fordulóban a Parma-Fiorentina kedvezőtlenül alakul a Viola számára, akkor a Genoa óriási bajba kerülhet, ha nem kapja meg a Cagliari elleni meccs három pontját (sőt igazából azzal együtt is, ha kimalmozzák a ligából).

Szardínia első számú klubja az utolsó körben az udineieket fogadja a szigeten, szerintem ők simán lezárják majd a kérdést hazai közönség előtt! Rolando Maran – a vendégek edzője - munkásságát érdemes figyelni, korábban a veronai Csacsikat vezette hasonló bindzsiszkedések közepette… Rendre a középmezőny tetején csücsült a Chievo tavasszal, aztán az utolsó 8-10 fordulóban beindult a biznisz! A tar mester eljött Veronából, s most a Cagliariból csinált egy egyébként stílusos, de a sárga-kékekhez hasonló csapatot, de mindez nem sokat számít: meg kell nézni milyen könnyedén segítettek be a szárdok oda, ahová kellett az elmúlt fordulókban…

Vissza a két csapat szombati meccséhez! Meg kell nézni mit csináltak az egymás elleni találkozóikon at elmúlt években a felek, s rájövünk, hogy nincs itt ellenségeskedés! Sőt. Akinek jobban kellett az mindig megkapta a három pontot. Úgy vélem, hogy teljesen felesleges azt nézni, hogy ki hogyan focizik (főleg az utóbbi fordulókban), ki hogyan áll fel stb… Az érdekek „diadalmaskodnak” s az előzmények azt mutatják, hogy a vendégek be fognak segíteni a Griffeknek!

Genoa - Cagliari: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp