Cadiz - Extremadura UD, Cadiz 1.5 gól felett 1.54

Arra tippelek, hogy a hazaiak egy gólnál többet fognak szerezni az Extremadura UD elleni mérkőzésen. Mivel már csak két forduló van hátra a maratoni hosszúságú spanyol másodosztályú focibajnokságból, az utolsó fordulóban pedig Sporting Gijon - Cadiz találkozót rendeznek majd, így ez a Cadiz - Extremadura UD összecsapás lesz a házigazda andalúziai csapat búcsúmeccse a saját szurkolói előtt. Már csak ezért a dologért is illene győznie a hazai csapatnak, ám az előbbi mellett még az is ok a jó szereplésre, hogy jelenleg osztályozós helyen van a Cadiz, s amennyiben ezt a helyezést még a hátralevő fordulókban is tartani bírja, akkor nemsokára a spanyol élvonalba való feljutásért fog osztályozót játszani.

Jelenleg 64 ponttal 6. helyezett a Cadiz, s minden bizonnyal már csak egyetlen egy riválissal kell "számolnia". Az andalúzokat veszélyeztető együttes nem más, mint Galicia büszkesége, vagyis a Deportivo La Coruna. Amelyik csapat szintén 64 ponttal rendelkezik, de mivel gólaránya kissé rosszabb, mint vetélytársáé (Cadiz +19 gól, Deportivo La Coruna +16 gól), ezért csak a már nem feljutási osztályozós 7. helyet foglalja el. Egyébként a spanyol másodosztályban is több másik ligához hasonló a helyzet: az 1-2. helyezett csapatok simán feljutnak, míg a fennmaradó 1 feljutó helyért feljutási osztályozó mérkőzéseket játszanak a 3-6. helyezett csapatok.

Az előbb említetteken kívül még a 60 ponttal a 8. helyen levő Real Oviedo gárdájának is van egy kis esélye a feljutási osztályozó elérése, viszont ehhez az szükségeltetik majd, hogy a Cadiz mindkét hátralevő meccsét elbukja, miközben pedig a Real Oviedo mindkét hátralevő meccsét megnyerje. A két csapat közötti hatalmas gólkülönbség miatt 1 győzelem és 1 döntetlen nem elegendő a Real Oviedo csapatának, hanem mindenképpen csak és kizárólag két győzelem esetében reménykedhet. Szerintem esélytelen a dolog, hagyom is őket.

Bár gólok tekintetében 3 gól előnye van a galiciaiakkal szemben, a Cadiznak nagyon-nagyon ajánlatos ezen a Cadiz - Extremadura UD mérkőzésen több gól előnnyel nyernie. Növelni érdemes azt a néhány gólos előnyt, ugyanis az utolsó fordulóban a spanyol másodosztály messze-messze leggyengébb védelmével rendelkező – és már kiesett - Cordoba ellen fog játszani otthon a Deportivo La Coruna. És mivel jobbára annyira nagyon gyengén szokik teljesíteni idegenben a Cordoba, hogy csak na, pluszban pedig még az azon a meccsen hazai pályán játszó Quique Gonzalez is harcban van a gólkirályi cím megszerzéséért, várható, hogy sok góllal fog majd győzni a Deportivo La Coruna.

Így tehát a Cadiz számára egyetlen lehetőségként marad ez az Extremadura UD elleni meccs. Valószínűleg nem lesz könnyű feladat az egynél több hazai gól szerzése, hiszen az Extremadura UD viszonylag gyakran szokott jobbnak nevezhető színvonalon teljesíteni idegenben, ám a Cadiz számára tényleg már nincs egyéb másik lehetőség.

Tipp: Cadiz 1.5 gól felett.

Cadiz - Extremadura UD: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp