Az elmúlt heti eredmények alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs új a nap alatt a norvég OBOS-ligaen-ben sem. A pár hetes szünet után az élcsapatok ott folytatták a küzdelmeket ahol a szünet előtt abbahagyták, tehát győztek. Igaz ez a kijelentés alsóházi csapatokra is, mert ott viszont egy-két pontszerzést leszámítva egyikük sem nyert. Ennek a folytatását várom az általam kiválasztott HamKam - Sandefjord Fotball párosításra is, de nem is én lennék, ha nem a gólok felől közelítenék a találkozóra.

A hazai HamKam csapatát is utolérte a másodéves újoncokat jellemző tendencia, mely szerint a második esztendőben nehezebb kiharcolni a bennmaradást. A tavalyi közepes teljesítményükhöz viszonyítva, most sokkal rosszabbul állnak, ráadásul egy négyes vereségszéria nyomását is el kell viselniük. Pályaválasztástól függetlenül az élcsapatoktól rendre vereséget szenvednek és ezeket a vereségeket rendre több kapott góllal (de minimum kettővel !) "gyűjtik" be. Ma sem számíthatnak sok jóra a Briskeby Arena-ban játszandó találkozón, mert mostani ellenfelük egyértelműen az egyenesági feljutásért küzd.

A Sandefjord Fotball a liga egyik felsőházi kiesője, s mint ilyen, egyértelműen az egyenesági feljutást célozta meg a bajnokság előtt. Ennek eléréséhez jó úton haladnak, mert stabil másodikok a ligában, öt pontos előnnyel az őket követő, szintén felsőházi kieső IK Start előtt. Hogy a különbség ne csökkenjen, ma is győzelemre kell játszaniuk. A ligában egyértelműen a Sandefjord Fotball a legacélosabb vendégalakulat. Hét idegenbeli találkozójukon öt győzelmet arattak vereség nélkül és ezeken a találkozókon 18 találatot szereztek. Idegenbeli találkozóiknak külön érdekessége, hogy aa ligában egyedüliként minden mérkőzésükön szereztek minimum két gólt. Ebben a gólszüretben egyértelműen svéd gólvágójuk Pontus Engblom jár az élen, de a csapat spanyol kontingense is besegít, ha arra van szükség.

Benne van a pakliban, hogy már az első félidőben realizálódik a tippünk. Viszont akkor sem kell pánikba esnünk, ha a 75. percben még nem vagyunk nyerőben, mert a Sandefjord Fotball stílusából következően végig nyomást helyez aktuális ellenfelére, ez pedig előbb-utóbb az eredményességben is jelentkezik.

HamKam - Sandefjord Fotball: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp