Lehet kaptunk egy ajándék oddsot a fogadóirodáktól Kongsvinger - Skeid Fotball OBOS-ligaen mérkőzés kapcsán? Láttam én már karón varjút, ezért óvatosan közelítek a találkozóra ( Ázsiai hendikep ), de legyünk őszinték, ha egy otthon veretlen csapat fogad egy idegenben nyeretlen csapatot, akkor halálos vétek lenne elmenni mellette szó nélkül.

A Kongsvinger évek óta a liga középcsapatai közé tartozik. Most a bajnokság feléhez közeledve az ötödik helyen tanyázik, melyet főleg a kiemelkedően jó hazai teljesítményének köszönhet. Az idén még veretlen a Gjemselund Stadionban és ezt a sorozatát a mai találkozó után tovább tolhatja. Az hogy ennyire acélosak hazai környezetben Vitor Gazimba fiai nem meglepő, hisz már az előző szezonban is oroszlán barlangnak számított a 6700 férőhelyes Gjemselund Stadion. Ma sem tartom valószínűnek, hogy éppen a Skeid ellen szenvedik el első hazai vereségüket. Főleg akkor nem, ha a csapat rutinos török középpályása Adem Guven előveszi góllövő cipőjét és jó szokásához híven meghinti az ellenfél hálóját pár góllal.

A Skeid az újoncok sanyarú sorsát éli a ligában. Csak azért nincsenek a kieső helyek egyikén, mert perpillanat van tőlük három gyengébb csapat. Ezért is lepett meg az irodák oddsa. Különösebb infóm nincs, hogy mitől várják a csodát egy olyan csapattól, amely minden sorozatot figyelembe véve már 11 találkozó óta nyeretlen. Az idegenbeli teljesítménye siralmas a Tom Nordlie edzette csapatnak és valószínűsítem, hogy a kongsvingeri túra után sem mondhatják el magkról, hogy megszerezték első idegenbeli győzelmüket.

Egymás elleni eredményeik nincsenek a közelmúltból, viszont a pillanatnyi forma a hazai csapat felé billenti a mérleg nyelvét.

Kongsvinger - Skeid Fotball: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp