Elég jó esélyekkel várja a holnapi meccset az SZKA Szentpétervár. Bár a CSKA-tól és a Vityaztól kikaptak, de az utolsó két meccsüket simán hozták, és mondhatni jó formában vannak. A Vityaz nagyon megerősödött, és az a kis botlás simán belefér, a CSZKA meg csak büntetők után tudott nyerni. Fontos hiányzójuk lesz Khafizulin a vendégeknek, aki tavaly 29 pontot tett hozzá az SZKA sikereihez. Kapuban Melnichuk várható kezdőnek, aki idén még nem kapott ki az SZKA-val és volt már 1 meccse, amin gólt sem kapott. Tkachov, Plotnikov és Lehtera toronymagasan kiemelkednek csapatukból, amit a több mint 10 pont is igazol fejenként. Ők azért játékintelligenciában is a legjobbjai közé tartoznak.

A Dinamo Riga ellenben nem túl acélos. Az utolsó 3 meccsüket elbukták elég könnyedén, az utolsón 6 gólt kaptak. Most itthon javíthatnak. Egyetlen sérültjük Gegeris, aki nem tartozik a meghatározó játékosok közé. Tavaly annyira gyengén muzsikált, hogy átküldték a HC Rigába, csak hát idén kellett az ember, így visszahozták. A csapatból nem sok mindenkit lehet kiemelni. Darzins és Redlish (akik lett válogatottak is) eddig nem hozzák a kívánt teljesítményt, a kapusok meg egyenesen nullák. Nem is csoda, hogy a liga utolsó helyén áll a Riga jelenleg.

Ami a speciális játékhelyzeteket illeti, az emberelőnyökben szinte azonos szinten áll a két csapat. Ez inkább az SZKA számára szégyen, mert ők azért ilyen téren a top 5-ben szoktak lenni minimum. Viszont az emberhátrányos védekezésben nagyon rosszak a hazaiak. 42 emberhátrányból 16 gólt kaptak, ami valamivel több mint 60%. Ez nagy részben a bűn rossz kapusteljesítmény rovására írható, de hát ez van, ha nincs kiből válogatni.

Az elmúlt 9 egymás elleni meccsből csak egyszer tudott nyerni a Riga. Az SZKA szerintem játszva le fogja hozni ezt a meccset (de azért óvatos vagyok, mert nemrég már beleszaladtunk egy ilyenbe, igaz Sibir?). A hendikeppes SZKA győzelmet most bátran merem ajánlani.

Dynamo Riga - SKA St. Petersburg: Hendikep - Rendes játékidő - Hendikep tipp