Wawrinka és Murray döntőzik Antwerpenben

Murrayről sok szó esik mostanában műtétjei, kihagyásai, majd csodával határos visszatérésével kapcsolatban. Témát szolgáltat minden lépése mostanában. Ad is erre alkalmat, hiszen az év végi naptárát alaposan telepakolta a brit teniszező. Sűrű ázsiai túra stb stb... Eddig valahol mindig hiba csúszott a gépezetbe, 2 nyertes meccsnél többre rendre nem jutott Andy. Itt Belgiumban azonban összejött neki a döntő, ha nem is egyerűen. Coppejan és Cuevas még könnyebb falatnak bizonyult, azonban Copil és a fiatal Humbert ellen már alaposan rezgett a léc. Ami szemmel látható, és ilyenkor természetes is, hogy Murray erőnléte messze nem 100%-os jelenleg. Minden adandó alkalmat próbál meccs közben kihasználni, hogy pihegjen egy keveset, érdemes figyelni második szervái előtt (amikor nincs shot clock) mennyit pattogtat és nézelődik.

Wawrinka is meglehetősen rapszódikus mostanság, de ezen a tornán egészen stabil teniszt nyújt (magához képest legalábbis mindenképpen). Fonákja újra rendkívül éles, szervái is egész jól sülnek... ha fejben nem száll el, ezt a döntőt simán kéne hoznia.

A két teniszező egymás elleni mérlegét Murray dominálja (19 találkozóból 12-t ő nyert meg korábban), de azt hiszem jelen helyzetben ez nyom a legkevesebbet a latba.

Wawrinka jóval óvatosabban bánt a nevezésekkel, csupán 4 tornán indult Wimbledon után ezeken 12 mérkőzésen 9-3-as mérlege van, ebből a 9-ből 4 siker a US Openen jött össze, többek között Djokovic ellen is. Ez a stat rendben van, a vereségek is vállalhatóak.

Jelen állapotukban úgy gondolom, teljesen korrekt szorzót kínálnak Stan győzelmére. Nálam ez value, Wawrinka behúza ezt a tornát.

Wawrinka, Stanislas - Murray, Andy: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp