Még négy forduló van hátra a norvég élvonalbeli bajnokságból, ám már mostanra bizonyossá vált az a dolog, hogy a norvég rekordbajnok BK Rosenborg Trondheim ebben az idényben már nem lesz bajnok. Ugyanis négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt még mindig csak 4. helyezett a 44 pontos trondheimi együttes, s az 56 ponttal listavezető Molde FK csapatával szemben éppen ugyanannyi pont hátrányban van, mint ahány pontot maximálisan gyűjthetne össze a hátralevő négy fordulóban (12 pont). És bizony nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy még abban az esetben sem lenne bajnok a BK Rosenborg Trondheim, ha ezután minden meccsét megnyerné, miközben pedig a Molde FK mindegyik találkozóján vereséget szenvedne. Hiszen ilyen szélsőséges esetben inkább azt lehetne valószínűsíteni, hogy a most 49 pontos Bodo/Glimt vagy a most 46 pontos Odd Grenland Ballklubb csapatai közül kerülne ki a norvég focibajnokság idei aranyérmese.

Így utólag már azt is lehet látni, hogy a BK Rosenborg Trondheim azért nem lesz idén bajnokcsapat, mert a jelentős ponthátránya mellett már nem bírta azt "elviselni", hogy nemrégiben vereséget szenvedett a Haugesund otthonában (2-1), míg előtte és utána is csak döntetleneket játszott (Rosenborg - Brann 0-0, Kristiansund - Rosenborg 2-2). Ezek bizony a bajnoki cím elbukását jelentő kudarcok voltak a trondheimi csapat számára.

Ez a kiesőjelölt és a kiesési osztályozós 14. helyen levő Strömsgodset elleni idegenbeli mérkőzés azért lehet még valamennyire mégis fontos a BK Rosenborg Trondheim együttesének, mert az ottani győzelem révén tovább küzdhetnek még a játékosok az ezüst- vagy bronzérmekért. És, természetesen, a nemzetközi szereplésért (Európa Liga-selejtező).

Tehát ha az aranyérem megszerzésének lehetősége már "elszállt", attól a vendégek számára még továbbra is van némi tétje ennek a meccsnek. Ha viszont ezen tényleg gyenge Strömsgodset otthonában mégis újabb pontot vagy pontokat fognak bukni a trondheimiek, akkor már tényleg nem érdemlik meg ebben a bajnoki idényben, hogy dobogóra kerüljenek és ismét nemzetközi meccseken lépjenek majd pályára a játékosok.

Tipp: győz a Rosenborg.

Strømsgodset - Rosenborg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp