Hétközi fordulót bonyolítanak szerdán a Merkantilbank Bank Ligában. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján megfigyelhető, hogy az amúgy is kiszámíthatatlan magyar másodosztály ilyenkor a meglepetésvadászok igazi táptalajává válik. Most, erős megérzéseimre hagyatkozva én is megpróbálkozom egy "kontra" tippel a Dorog-Békéscsaba találkozó kapcsán. Az előjelek alapján annyira a hazai csapat mellett szól minden, de annyira, hogy egy kis aprót mindenféleképpen érdemes kockáztatnunk a vendégcsapat pontszerzésére, esetleges győzelmére.

Óriási futása van Németh Szabolcs együttesének. A dorogiak trénere nagyon megtalált valamit a bajnokság ezen szakaszára, mert zsinórban szállítja csapata a többgólos győzelmeket. Igaz, a vert csapatok közül egyedül csak a Győri ETO számított élcsapatnak, ezért úgy is értékelhetjük a teljesítményüket, hogy hozták a kötelezőt. A Békéscsaba ellen is nekik áll a zászló, de megfigyeléseim alapján ilyenkor szokott jönni egy kis torpanás, ilyenkor szokott a játékosok fejében úrrá lenni az "úgyis megverjük Őket" gondolat. Nem szokványos szituáció, hogy egy középcsapat folyamatosan parádézzon és én a dorogiaktól sem várom ezt. Hiába éli Dorogon sokad-virágzását Délczeg Gergely, hiába ontja a gólokat Paudits Patrik, jó magyar szokás szerint most por kerülhet a Komárom-Esztergom megyeiek gépezetébe.

Ha valakire, valakikre azt mondhatjuk, hogy a szegény embert az ág is húzza, akkor ez hatványozottan igaz a békéscsabaiakra. A rengeteg sérülés mellett vasárnapra valamilyen rejtélyes fertőzés is megtizedelte Schindler Szabolcs együttesét, "megkönnyítve" ezzel a szakvezető dolgát. Magyarul, aki tudja vállalni a játékot az játszik. Hogy milyen taktikával és milyen hadrendben, azt teljesen felesleges elemezni, mert lesz ami lesz alapon léphetnek pályára Grécziék. Na ilyenkor szokott valami jó kisülni a dologból, mert a baj általában összehoz egy közösséget. Úgy a Szeged, mint a Csákvár elleni idegenbeli meccsein is jól játszott a Csaba, csak nem volt szerencséjük. Most akár melléjük is állhat Fortuna és akkor "pontosan" térhetnek haza.

A Békéscsaba igazi mumusa a hazaiaknak. A dorogiak 42 éve nem tudták legyőzni a lila-fehéreket. Most óriási sanszuk van ennek a 42 éves átoknak a megszakítására, de ahogyan a bevezetőmben is mondtam, az a fránya megérzés nem hagyja, hogy Őket favorizáljam.

Dorogi FC - Bekescsaba: Dupla esély - Dupla esély tipp