Vendéggyőzelemre tippelek. Természetesen teljesen nyíltnak és háromesélyesnek tartom ezt a norvég élvonalbeli bajnoki mérkőzést, ám ettől függetlenül én még szoríthatok azért, hogy nyerjenek a vendégek. Persze, nem nevezhető túlságosan megfontoltnak ez a tipp, hiszen ezen az összecsapáson - szerintem - mindkét csapatnak egyforma esélye van a győzelem megszerzésére, de, így előre, még a döntetlen eredmény is teljesen reálisnak nevezhető. Szóval ez a tippem tényleg nem tartozik a megfontoltabbak közé.

Egyáltalán nem rossz csapat a házigazda bergeni alakulat. Sőt, ez az SK Brann a jobb középcsapatok közé tartozik Norvégiában, s erről a jelenlegi 7. helyezés és a 27 mérkőzésen elért 9 győzelem, 10 döntetlen, 8 vereség, 30-26-os gólarány és 37 szerzett pont is eléggé jól tanúskodik. Ez mellett még talán az is a bergeni csapat mellett szól, hogy az bajnokság során csupán 3 vereséget szenvedett el otthon az SK Brann.

Az egyetlen dolog, amibe a betonon kívül bele lehetne kötni talán az, hogy jelenleg nem csak jó formában nincsen, de még csak közepesnek nevezhető formában sincsen a hazai csapat. Amennyiben ez az állapot még eltart egy ideig és a vendég Odds Ballklubb elleni meccsen is rossz formában játszik majd a bergeni együttes, akkor talán "összejöhet" a tippem és nyerhet idegenben az Odds Ballklubb. Talán.

Ennek már csak azért is így kellene történnie, mert jelenleg 3. helyezett a 49 pontos Odd Grenland BK. És ugyan egyelőre még 4 pont előnye van a 45 pontos rekordbajnok BK Rosenborg Trondheim előtt és ezzel a most hétvégi fordulóval együtt már csak 3 forduló van a norvég bajnokság befejezéséig, azért a biztonság kedvéért és amolyan előremenekülés gyanánt ajánlatos lenne az Odds Ballklubb egy idegenbeli győzelem Bergenben.

Ismétlem: lenne. És, reményeim szerint, lesz is.

Tipp: győz az Odds Ballklubb.

Brann - Odds Ballklubb: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp