Ez a norvég élvonalbeli rangadó tényleg a "dupla vagy semmi" kategóriába tartozik a vendégeknél. Jelenleg az a helyzet van a norvég focibajnokság élmezőnyében, hogy a listavezető Molde FK mostantól már tényleg csak irgalmatlanul hatalmas csoda következtében bukhatja el az 1. helyet és minden valószínűség szerint megszerzi majd nemsokára a bajnoki címet, viszont az 51 ponttal 2. helyezett Bodo/Glimt és a 45 ponttal 4. helyezett BK Rosenborg Trondheim csapatai közül még akár mindkét együttes (vagy, persze, csak az egyik) érmeket nyerhet.

És bizony még Norvégiában is fontos ez a dolog, mármint a pénz, mert ugyan tényleg nem lehet szegényeknek nevezni a norvégokat, viszont azért az is tény, hogy náluk a labdarúgás korántsem annyira kiemelt és túlfinanszírozott sportág, mint amennyire Magyarországon. Szóval azért még a norvég focicsapatoknál is fontos lehet a 2-3. helyezések valamelyikének megszerzése és ezeknek köszönhetően az Európa Liga-meccsek játszása. Hiszen még náluk is számít az a pénz, amit az UEFA fizet a nemzetközi kupameccsekért.

Amennyiben pedig a BK Rosenborg Trondheim megnyeri ezt a Bodo/Glimt elleni hazai találkozót, akkor a Rosenborg szerzett pontjainak száma 48-ra emelkedik, miközben pedig a Bodo/Glimt 51 pontnál marad. Ha pedig ráadásul még úgy alakul a dolog, hogy a 49 ponttal 3. helyezett Odds Ballklubb sem bír pontot vagy pontokat szerezni a 28. fordulóban, akkor iszonyatosan izgalmas "bajnoki hajrá" várható Norvégiában, hiszen két dobogós helyért három olyan csapat fog küzdeni, amelyek maximum 3 pontra vagy azon belüli távolságra vannak csak egymástól.

Mivel a hátralevő két fordulóban még Molde - Bodo/Glimt mérkőzést is fognak rendezni, ahol a várhatóan az újdonsült bajnokcsapat és ünnepelni kívánó Molde FK otthonában nem a Bodo/Glimt lesz a favorit, teljesen egyértelmű, hogy a Rosenborg számára most kulcsfontosságú a Bodo/Glimt elleni esetleges hazai győzelem. Hiszen ez a siker pénzben is sokat jelenthet majd a hazai csapatnak.

Tipp: győz a BK Rosenborg Trondheim.

Rosenborg - Bodø/Glimt: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp