Nem irigylem a vendégeket, hiszen Drammen város focistái minden bizonnyal azért utaznak mintegy 8 órát Moldéba és azért játszanak majd ott norvég élvonalbeli bajnoki mérkőzést, hogy a játékosok testközelből végignézhessék, ahogyan bajnokcsapat lesz a Molde FK. Hát, mit mondjak, vannak olyan meccsek, amelyekre csakis azért kell elutazni és amelyeken csakis muszáj focizni, mert a szabályok köteleznek erre, mert amúgy az égvilágon semmi más dolog nincsen, mint az, hogy nagyon-nagyon közelről kell asszisztálni a másik csapat játékosainak hatalmas öröméhez. Na, körülbelül ez lesz majd ezen a hétvégén a Moldéban vendégeskedő Strömsgodset IF feladata.

Legalábbis szerintem ez a fentebbiekben leírt dolog lesz majd a vendégek feladata azon a meccsen, hiszen nagyon-nagyon-nagyon nagy meglepetés lenne számomra (is), ha nem a hazaiak győzelem utáni bajnokünneplése lenne előtérben. Nem is akarok és nem is vagyok hajlandó semmi egyéb másra gondolni ezen kívül, s ezért nem is lehet semmi más a tippem, mint hazai győzelem. Hiszen azt azért tényleg nehezen hinném, hogy a jelenleg 14. helyezett és kiesési osztályozós helyen levő Strömsgodset IF (27 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 13 vereség, 33-49-es gólarány, 26 pont) az áldozati játszópartner szerepén kívül bármi-akármi más is lehetne az egyelőre - ez a találkozó előtt - még csak toronymagasan bajnokesélyes csapatként említhető Molde FK otthonában (27 mérkőzésen 18 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség, 60-27-es gólarány, 59 pont).

A hírek szerint ezen a meccsen Eirik Ulland Andersen nem fog játszani a hazaiaknál, míg pedig a vendégeknél Hasan Hüseyin Duman és Nicholas Mickelson lesznek kénytelenek távol maradni a pályától. Megemlítettem az előbbieket, mert nem árthat az infó, de amúgy számomra totálisan lényegtelennek tűnik ez a dolog. Hiszen a Molde FK játékosai éppen azt készülnek "begyűjteni", amiért ebben az egész bajnokságban dolgoztak. Amikor pedig teljesen konkrétan a bajnoki cím megszerzése az adott mérkőzés tétje, akkor ott - általában - már ezen kívül nem igazán érdemes említeni semmi egyebet.

Talán annyit mégis, hogy a hazaiaknál Ohikhuaeme Anthony Omoijuanfo és Leke James is esélyesek még egyelőre és valamennyire a gólkirályi címnél. Feltéve, ha mindketten több gólt szereznek a Strömsgodset IF elleni mérkőzésen.

Tipp: győz a Molde FK.

Molde - Strømsgodset: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp