A spanyol Dani Ceballos, a szintén spanyol Hector Bellerin és az angol Rob Holding, illetve a kolumbiai Jose Izquierdo, a brazil Bernardo és az angol Solly March fognak hiányozni a csapatokból. Mint ismeretes, a londoniaknak nincsen edzőjük, mert néhány nappal ezelőtt elzavarták a kispadról az általam Röntgennek nevezett Unai Emery menedzsert. Egyelőre még senkit sem neveztek ki menedzsernek a helyére, így egyelőre - amikor ezen sorokat írom - még az egykori Arsenal-focista svéd Freddie Ljungberg az "Ágyúsok" megbízott edzője. Természetesen simán előfordulhat, hogy a néhány nap múlva rendezendő Arsenal - Brighton bajnoki mérkőzés előtt a londoniak mégis meg- és kinevezik az új menedzsert. Ám addig abból "főzök", ami jelenleg rendelkezésre áll.

Szerintem is várható volt már nagyon, hogy a londoniaknál előbb-utóbb véget ér a türelem és elzavarják azt a Röntgen csávót a kispadról. Hiszen az ő irányítása alatt méltatlanul és roppant szerényen szerepelt az Arsenal. Egyelőre még csak 8. helyezett a régebben sokkal eredményesebb időszakokat is átélt együttes, eddigi mérlege pedig teljes joggal nevezhető kifejezetten pocséknak: 14 mérkőzésen 4 győzelem, 7 döntetlen, 3 vereség, 20-21-es gólarány, 19 pont. Ami szerintem egészen elképesztő az Arsenal számára, az a mínuszos gólarány és a 14 meccsen kapott 21 gól! Ezen javíthat majd Freddie Ljungberg megbízott edző vagy az új menedzser.

Egyelőre főként azt tartom figyelemre méltónak, hogy az egykoron kiváló focista Ljungberg nem hatódott meg semmitől és gyorsan kispadra ültette az Arsenal nyári "sztárigazolását". A kisebb vagyonért igazolt elefántcsontparti Nicolas Pepe eseténél azt mondta Freddie Ljungberg, hogy őt abszolút egyáltalán nem érdeklik a sztárallűrök és ha valaki nem végez megfelelő munkát az edzéseken, akkor annak helye sem lehet a londoni csapatban. Azt pedig mindenkinek, abszolút minden játékosnak nagyon-nagyon jól meg kell jegyeznie, hogy “ez” az Arsenal pontosan “az” az Arsenal.

Nekem úgy tűnik, hogy már csak azért is megérte Freddie Ljungberg átmeneti és megbízott edzői kinevezése, mert talán a svéd Arsenal-legenda "rendet tehet a fejekben". A két csapat közötti hatalmas minőségbeli különbséget talán felesleges említenem, hiszen azt vélem, hogy ha Ljungberg ébresztés jellegű munkája csak félig-meddig lesz sikeres, már akkor is nagy lesz az előny a hazaiak javára.

Tipp: győz az Arsenal.

Arsenal - Brighton & Hove Albion: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp