A horvát Mateo Kovacic éppen eltiltását fogja tölteni ennél a Chelsea - Southampton angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél, ezért a hazaiaknál minden bizonnyal a brazil születésű olasz Jorginho játszik majd a francia világbajnok N'Golo Kante mellett a középpálya középső részén. Természetesen ez nem jelent majdnem semmilyen jelentősebb változást a csapatban a londoniak szintjén, viszont annyiban jó lehet az én sok gólt remélő tippemnél (4.5 gól felett), hogy azért Jorginho mégis egy picivel veszélyesebb az ellenfelek kapujára és több gólpasszt is ad, mint Kovacic. Hátha ezúttal is valami ilyesmi lesz. Sok góllal karácsonykor is lehet ünnepelni és bizony jó dolog lehet gólgazdag találkozóval örvendeztetni meg az ünneplő szurkolókat.

Mateo Kovacic mellett még a középpályás Ruben Loftus-Cheek is hiányozni fog a házigazdáktól, de egyelőre úgy "néz ki", hogy a spanyol csapatkapitány Cesar Azpilicueta és a francia világbajnok csatár Olivier Giroud sem teljesen egészségesek. Amennyiben Cesar Azpilicueta nem fog bírni focizni, akkor valószínűleg a fiatal James Reece fogja helyettesíteni őt. Olivier Giroud esetében nem jelent problémát, hogy egészséges-e avagy nem, mert hiszen egyik esetben sem játszana a csávó. Ő már szinte biztosan addig fogja koptatni a londoni kispadot, amíg el nem igazol egy másik csapatba. A hazaiak edzője szerint "eljárt" felette az idő és már nem való abba az újjáalakuló londoni csapatba. Ez van. Így járt. A vendég Southampton együttesénél a francia Yan Valery és az osztrák Kevin Danso lesznek a kimaradók.

Leginkább azért fogadok arra, hogy legalább 5 gól lesz majd ezen a mérkőzésen, mert úgy tűnt nekem az előző fordulóban, hogy ismét "magára talált" a Chelsea, s a fiatal játékosai kikecmeregtek a hullámvölyből és ismét lendületesen és jó kedvvel fociznak. Lendületesen játszanak, persze, hiszen ha már megint minden adott a dologhoz, akkor ők bizony újra azt játsszák, amit tudnak. Vagyis elsöprően gyorsak bírni lenni a támadásoknál, de mivel még jobbára fiatalok és kissé szertelenek, a nagy hév miatt gyakran védekezésben is "kinyílnak" és ezért ott is "sebezhetők".

Az előbbiek mellett még azt is érdemes előtérbe helyezni, hogy a vendég Southampton gyakran hajlamos arra, hogy sok gólt kapjon, de ezek mellett azért még idegenben is gólt vagy gólokat képes szerezni a dél-angliai csapat. Ja, és azt sem árt elfelejteni, hogy a vendégcsapatnál éppen az az osztrák Ralph Hasenhüttl a menedzser, akinek a csapatai a szó nemes értelmében “focizni” szoktak és inkább "szépen halnak meg", mintsem gólnélküli meccset játsszanak. Pluszban pedig: karácsony van!

Tipp: 4.5 gól felett.

Chelsea - Southampton: Gólok száma - Felett/alatt tipp