Ennél a Brighton - Chelsea angol élvonalbeli mérkőzésnél nem sok esélyt a sikerre a tippemnek, miszerint győzni fognak a hazaiak, ám mégis úgy vélem, hogy még így is mindenképpen muszáj "bepróbálnom" a dolgot. Igen, muszáj "bepróbálnom" ezt a hazai győzelmes tippet, ugyanis mostanában annyira kiszámíthatatlanul játszott a londoni vendégcsapat, hogy nagyon. Amennyiben a Chelsea ezen a találkozón is megteszi majd azt a szívességet, hogy roppant gyengén és totálisan elképzelés nélkül játszik, akkor tutira biztosan nyertes lesz a tippem. És bizony túlságosan "szép" a hazai győzelem szorzója, hogy csak úgy, reakció nélkül elmenjek mellette. Ám ha ezen a meccsen mégis az fog majd történni, hogy a Chelsea fiatal játékosai éppen megint "maguknál lesznek", ha pontosak lesznek és ha az első perctől az utolsó percig úgy fognak loholni, mint akiknek élet-halál kérdése ez a dolog, akkor - természetesen - bukni fogom a tippet. Ám, sebaj, mert hiszen most még van 50 százalék esélyem a nyerésre, s az a 3.95-ös odds azért nem tűnik annyira rossznak, hogy ne kockáztassak miatta.

Lehetne írni jó néhány dolgot erről a Brighton - Chelsea mérkőzésről, ám mivel az év első napján rendezik, s még azon belül is a 22. forduló szombat kora délutáni találkozójaként, feleslegesnek tartok bármit is kitalálni arra az időpontra. Szerintem akkor jobbára még-még és úgy-ahogy ébredezni fognak egyesek. Persze, tudom, hogy a labdarúgók nem, hiszen ők profik. Ám, talán nem tévedek túl jelentőset, ha azt vélem, hogy azért ők is csak emberek. És ha ők nem is szórakozzák ki magukat szilveszterkor, azért talán vannak a családjukban és/vagy a szűkebb környezetükben olyanok, akik márpedig igenis szórakoznak szilveszterkor.

Szerintem a meccs dolgainak előre kigondolása helyett ebben az esetben fontosabb lehet a következő:

A vendég Chelsea tagjai Londonban szilvesztereztek és csak az új év első napjának hajnalán indultak el Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelyére, hogy ott kora délután már "élesben" focizzanak? Vagy pedig a vendég Chelsea tagjai nem Londonban, hanem már Brightonban szilvesztereztek?

És amennyiben az utóbbi kérdésre "igen" a válasz, akkor adódnak az újabb kérdések. Kivel? Kikkel?

Tipp: győz a Brighton & Hove Albion.

Brighton & Hove Albion - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp