Erre az angol élvonalbeli mérkőzésre 2018. december 28-án még 1.75 volt a bukmékerek által a vendéggyőzelemre ajánlott odds, ám alig telt el egyetlen nap, s máris 1.68-ra változott a bukik vendéggyőzelemre kínált szorzója. A nagyon rövid idő alatt bekövetkezett csökkenés láttán kénytelen voltam úgy dönteni, hogy lesz még alacsonyabb is az a szorzó, tehát ha akarom, ha nem, muszáj lesz minél hamarabb időt "szorítani" arra, hogy leírjam néhány gondolatomat erről a találkozóról. Így szilveszter előtt lett volna több egyéb dolgom is, de mégis át kell variálnom pár dolgot és, nincs mese, írni kell. Hiába, na, az élet nem mindig habostorta. Hanem, például, olykor még mákos bejgli is van a spájzban.

Na, szóval, lesz az új esztendő első napján ez a Newcastle United - Leicester City mérkőzés az angoloknál. Nyilván a 25 ponttal 11. helyezett hazaiak is bírnak galibát okozni a vendégeknek, ha akarják, ám én viszont mostan jobbára csak a 42 ponttal 2. helyezett vendégcsapattal foglalkozok. Tudatában vagyok annak, hogy nem éppen "szép" dolog ez és nem illik ilyesmit tenni, satöbbi, satöbbi, satöbbi, de hát, mit csináljak, ez van.

Ennél a Leicester City együttesénél most éppen az van, hogy egyre inkább kezd eldőlni, hogy részéről már nem nagyon érdemes az 1. hellyel foglalkozni, mert úgy tűnik, hogy azt a bajnoki címmel járó listavezetői helyet kibérelte magának egy másik és nagyon eredményes szériában levő csapat. Ezért inkább ezután már főleg azzal lesz érdemes foglalkozni, hogy a 2-4. helyek egyikén zárja a bajnokságot a Leicester City és kiharcolja magának a következő Bajnokok Ligájában való szereplést.

Egyelőre a jelenlegi pontelőnyének köszönhetően még jó helyen van a Leicester City. Ám szerintem nem árt úgy számolni, hogy az FC Liverpool és a Manchester City BL-résztvevők lesznek, így tehát a 4 BL-helyből 2 BL-hely már "elkelt", maradt még kettő, de azokra pedig még négy csapat aspirál: Leicester, Chelsea, Manchester United, Tottenham. Tehát a vendégeknek ajánlatos lesz nyerniük.

Tipp: győz a Leicester City.

Newcastle United - Leicester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp