2018.01.01. Brighton -Bournemouth 2-2

2019.01.02. Brighton - West Ham United 2-2

2020.01.01. Brigton - Chelsea ???

Már-már tradíció, hogy a Brightonnál a tüzijáték nem év végén, hanem év elején kerül megrendezésre. Ráadásul ennek a tüzijátéknak van értelme, a kutyák sem mennek világgá, meg a nép is jól szórakozik, és még a szeme világa is mindenkinek megmarad.

Én még máig emlékszem a Brighton-Bournemouth találkozóra, hát az az utóbbi évek egyik legjobb Premiership meccse volt. Kegyetlen tempót toltak, de tényleg olyan igazi, olyan őszinte focit mutattattak be akkor, hogy én tényleg nem hittem a szememnek. Akcióa akció kontra rekontra, ááá, bár minden meccs olyan lenne. Úgy volt 2-2 a vége, hogy ha 5-5-tel zárnak, akkor sem lepődök meg. sőt amennyi helyzet, amennyi ziccer ott elcseszére kerül, kisebb csoda volt, hogy mindössze 4 gól született. Az idei WHU elleni meccs nincs meg emlékeimben, talán nem is láttam.

Ám abban bízom, hogy ez a hagyomány, hogy a Brighton az újév első meccsét megtolja, ez idény is marad. A csapat a B'mouth elleni 2-0-ával elállította a vérzést, a 14. helyen zárta 2019-et. A Chelsea ellen akár egy pont is jó fizet, tehát közel sem biztos, hogy nekirontanak az ellenfélnek, de hátha. Vagy rontson neki a Chelsea a Brightonnak! A londoniak szépen elszórakozták a Bournemouth elleni PL-meccset, elbuktak a Soton ellen, két olyan találkozón nulláztak, ahol valószínűleg a Kékeknél 3-3 ponttal kalkuláltak. Igazából az Arsenal elleni találkozón is egyedül a végeredmény volt jó, maga a játék elég gyenguci, Pawson sporinak vehetnek egy láda sört, amiért Jorghinhót nem zavarta le 2. sárgával.

Viszont a Chelsea alapvetően jó felfogású együttes. Lampard korai időszakára jól emlékszek, amikor adok-kapok ment a Chelsea meccseken, sokat lőtt, sok lövést engedett, abban bízon, hogy most is ebből látunk valamit. A régiből. Amígy fiatal, lendületes csapat a Chelsea, rengeteg 20-21 éves tehetség. Abraham nagyon érzi a kaput, de tényleg onnan a kreatív zónából minden fiatalt csak dícsérni lehet. A védelem meg sebezhető, pont olyan, amilyet egy overes tipp kíván. Emerson ráadásul ki is dőlt, szóval akad ott baj. Az én tippem, hogy közel sem zárható ki egy újabb újévi adok-kapok Brighton meccs, legyen mondjuk 2-2 ez is, nekem megfelel.

Brighton & Hove Albion - Chelsea: Gólok száma - Felett/alatt tipp