Őszinte leszek, engem nem érdekel, ki, kivel, hol, mikor és miért szilveszterezett, ez nem a hatvanas-hetvenes évek, ahol egy jó buli kedvéért a fasza focista csávók hagyták a másnapi meccsüket a pi**ba. Ez már más világ, itt a játékosok kicsit komolyabbak, nem mindenki full alkesz, mint pl. Vidal. Szóval abból kiindulni, hogy itt bármelyik csapat bármelyik játékosa másnapos lesz, az egy elhibázott logika.

Az angol Premier League küzdelmeinek decemberi időszaka egy feszített tempójú, nagy odafigyelést igénylő időszak. Mindenki tisztában van ezzel, ezért kapják a játékosok a hatalmas lóvékat. Olyan felkészülés zajlik a csapatoknál, ahol patikamérlegen szerkesztik meg a rotációt és a frissességhez szükséges edzésmennyiséget. Én úgy látom tehát, hogy félre kell dobni az olyan teóriákat, hogy ki kivel aludt vagy nem aludt előző éjjel.

A Brighton jobb csapat, mint a helyezése mutatja, Graham Potter pedig egy tehetséges edző. A Bournemouth ellen tetszetős játékot játszottak (2-0), győzelmükkel végre elmozdultak a kiesőhelyek közeléből, egy kis levegőt vehetnek. Ahhoz azonban, hogy ez a levegővétel ne füstös legyen, koncentrálniuk kell folyamatosan. Ezért érkezik rossz időpontban ez a valóban hektikus Chelsea.

Mert valljuk be, a Chelsea nem érdemelt három pontot az Arsenal ellen. Azonban az is igaz, hogy vereséget sem, tehát a spori Jorginho-nak adandó elmaradt sárgalapjában sem látom okát a győzelmüknek. A fiatal csapat egyértelműen Frank Lampardnak köszönheti azt, hogy most dobogón állhat, mivel a játékereje nem olyan nagy, amely erre predesztinálná őket. Franki ellenben egyre jobban tetszik nekem, Artetát is „lemeccselte”, pedig a spanyolról mondta mindenki előzetesen azt, hogy jó stratéga és milyen okos. Hát Franki megmutatta, hogy ő sem kutyaütő, a meccs közbeni variálása azt eredményezte, hogy a második félidőt csont nélkül húzta be a Chelsea a kipukkadó Arsenal ellen.

Én ebben látom a Chelsea nagy erejét: dinamikus és motivált fiatalok egy kiváló menedzser vezetése alatt. Ezért nem is merném a Brightont megtenni győzelemre, viszont én is a gólokban látok lehetőséget. Én nem vagyok nagy bátor, mivel koradélutáni mérkőzés lesz, így visszavéve a lendületből én azt mondom, mindkét csapat lő gólt, ami sokkal szebb oddsot kínál, mint a múlkori Arsenal-Chelsea, holott én nem látok különbséget az esélyben.

Brighton & Hove Albion - Chelsea: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp