Furcsa lebonyolítás, 24 csapatos Európa-bajnokság az idei, a mieink szombaton kezdik meg szereplésüket Malmöben az oroszokkal, miközben egy-két válogatott már a második meccsére készül aznap.

Érdekes dolgok vannak azért a válogatott körül, először is telibe lenyilatkozták, hogy sötét lovak vagyunk, plusz azt, hogy nincs hivatalos elvárás, így elvileg teher nélkül majd jól játszhatnak a srácok. Aha ja. Ugye egy hónappal ezelőtt a nőket a dobogóra is várták. Aztán az is fura, hogy telibe megfordultak a szorzók, míg egy jó hete még 3 fölött voltak az oroszok, ez már most csak 1,72, azért csak jelent valamit ez is. Meg az is, hogy beállós és kapus poszton kívül gyakorlatilag nemzetközileg tapasztalatlan a csapat, Lékai meg Bodó nem utaztak el sérülés miatt. Az irányítók rutintalanok, csakúgy, mint a szélsők, arra meg különösen kíváncsi leszek, hogy Bóka hogy bírja majd végigtolni a meccseket egyedüli balszélsőként.

Azért az oroszoknál ott vannak a keretben a legnagyobb nevek, sőt ők az egész őszi szezonban meccsben voltak, a legtöbben a Bajnokok Ligájában. A két szélen simán agyonvernek, Dibirov a világ legjobbjai között van, a másikon meg Shishkaryov, aki jövőre már veszprémi lesz. Belülre meg van egy Zhitnikov, Atman, Gorbok hármasuk, akik nem arról lennének híresek, hogy rutintalanok. Felkészülési meccseken simán verték a lengyeleket, simán kaptak ki a spanyoloktól, és egy kisebb meglepi volt, hogy a portugáloktól is, de ugye a luzitánok ma verték a franciákat is.

Az utóbbi világesemények legtapasztalatlanabb válogatottjával megyünk az idei Európa-bajnokságra, nem véletlen fordultak meg az oddsok sem. Sajna a realitás azt mondja, hogy hiába nem világverőek az oroszok, de mi még annyira sem, orosz win vagy x a tippem.

Magyarország - Oroszország: Dupla esély - Dupla esély tipp