Hiába telt el már 22 forduló a 22 csapatos spanyol másodosztályból, amelyik ettől az idénytől a Liga Adelante helyett LaLiga SmartBank néven "fut", ám valószínűleg jobbára mégis csak Segunda Division néven ismert a fociszeretők körében, szóval hiába telt el már 22 forduló, mert egyelőre még továbbra is az van, hogy - így vagy úgy - a 2-11. helyezett csapatok közül mindannyian pályáznak még a spanyol élvonalba való feljutásra. Szerintem a 44 pontos és 5 pont előnnyel listavezető Cadiz együttesét már nem kell az előbb említett kategóriába sorolni, mert az Atlanti-óceán-parti együttes nagy valószínűség szerint élvonalbeli gárda lesz a következő bajnokságban.

Ebben az előbbiekben említett nagy tömörülésben jelenleg a házigazda UD Las Palmas csapatának 33 pontja van és 6. helyezett, míg a vendég Real Zaragoza 36 ponttal 3. helyezett együttes. Akárhogyan is szemlélem, ez az UD Las Palmas - Real Zaragoza mérkőzés a 23. forduló talán legjelentősebb rangadóját jelenti. Mivel a hazai csapatnak iparkodnia kell és szorgalmasan kell gyűjtenie a pontokat, ha élvonalbeli együttes akar lenni, most pedig egy amolyan "hatpontos" meccse lesz, amit mindenképpen nyernie kellene, úgy döntöttem, hogy a hazaiak sikerére tippelek. Egy darabig gondolkoztam a sima hazai győzelmen, ám végül mégis úgy határoztam, hogy mégsem ez, hanem az "UD Las Palmas -1 gól ázsiai hendikep" ajánlat lesz a tippem.

Leginkább azért döntöttem az említett tipp mellett, mert ugyan egy - esetleges - hazai győzelemmel a Kanári-szigetek legnagyobb városának focicsapata beérné pontszámban a Real Zaragoza alakulatát, azaz 33 pontról 36 pontja lenne, ám az a helyzet, hogy a többiekhez képest csekélynek számít az UD Las Palmas gólaránya, amely mindössze csak +2 gól, s bizony nem ártana akár 2-3 góllal nyerni a Zaragoza elleni meccsen, hiszen csakis így lehetne csökkenteni annak a csapatnak a +9 gólos előnyét és minél jobb helyzetbe kerülni a feljutásért zajló küzdelemben.

Tipp: UD Las Palmas -1 gól ázsiai hendikep.

UD Las Palmas - Real Zaragoza: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp