Tippelés szempontjából ez a Carlisle United FC - Cardiff City FA Kupa-mérkőzés éppen ugyanolyan találkozó lesz számomra, mint amilyen a Tranmere Rovers - Watford összecsapás is. Vagyis muszáj "bepróbálnom", hiszen szerintem van némi esély egy meglepő eredmény születésére. És akárcsak a Tranmere Rovers - Watford mérkőzés tippjénél, úgy ennél a Carlisle - Cardiff City kupameccsnél is "DNB 1" a tippem.

Főleg az lesz a kettő között a különbség, hogy ezúttal nincsen az élvonalból kiesési lehetőségű, ám a kiesés elöl menekülni próbáló és néhány nap leforgása alatt több mérkőzést játszó Premier League-csapat, hanem ezúttal negyedosztályú házigazda csapat (League Two) fog játszani a másodosztályban (EFL Championship) szereplő vendégcsapat ellen. Az is különbség még, hogy itten nem lesz kiesés elöl menekülni próbáló vendégcsapat, hiszen a walesi Cardiff City alakulata jelenleg a 24 csapatos angol másodosztályú focibajnokság kellős közepén, pontosan a 12. helyen van. Vele ellentétben pedig az van, hogy a hazai Carlisle United FC együttese pillanatnyilag a negyedosztályú focibajnokság alsó régiójában foglal helyet.

Ennél a Carlisle United FC - Cardiff City FA Kupa-mérkőzésnél is pontosan ugyanarra "építek", mint a Tranmere Rovers - Watford FA Kupa-meccsnél is megtettem. Szintén megismételt találkozóról van szó, ugyanis néhány nappal korábban volt Wales fővárosában egy 2-2-es döntetlenre végződött Cardiff City - Carlisle United FC mérkőzés. Annak az összecsapásnak az I. félidejében már 2-0-ra vezetett az alacsonyabb osztályú vendégcsapat, s az akkor házigazda másodosztályú Cardiff City csak a 2. félidőben bírt 2 gólt szerezni és - úgy-ahogy - ezzel "megmenteni" magát. Tehát az otthon játszó és magasabb bajnokságban szereplő együttesnek csakis így sikerült nem kiesnie egyből, hanem kicsikarnia az újabb mérkőzést.

Meglehet, hogy tévedek, ám mostan mégis úgy vélem, hogy az ezúttal otthon játszó negyedosztályú Carlisle United FC játékosai már nem fognak annyit hibázni, mint amennyit Walesben hibáztak. Már, persze, ez csakis akkor lesz így, ha ezúttal is ugyanolyan lendületesen játszanak majd, mint a néhány nappal ezelőtti idegenbeli FA Kupa-mérkőzésen tették. Ugyanis a "kiscsapat" focistái számára tényleg fontos az őket a szürkeségből és ismeretlenségből kiemelő pár perces országos hírnév.

Tipp: DNB 1

Carlisle - Cardiff City: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp