A DVSC Schaffler -Siófok meccsen én kevés gólra számítok, függetlenül attól, hogy sok is lehetne. Az NBI mezőnyében két remek csapat ez, a Loki hazai pályán nagyon nagy támogatást kap a szurkolóktól, ugyanakkor a Loki azért fáradt, hisz a bajnoki meccsek jönnek sorra, közben az EHF-Kupában is helyt kell állni, és azért ez sok. Nagy terhelést kapnak a játékosok, meccsek, edzés, meccsek és edzések váltják egymást. Kovácsék azért helyt állnak, az EHF-ben láttam mindkét meccsüket, de meg kell jegyezni, hogy a Kastamonu és a Banik is elég gyenge csapatocska, hétvégén a Thüringer ellen keményebb lesz nyerni.

A Thüringerre rá kéne pihenni, de nem nagyon lehet, hisz a Siófok nem egy papírhéjú dió. Viszont a Siófoknál nagy a baj, mert a csapat java része kidőlt. Hétvégén számomra amúgy meglepő módon a Magura Chisnadie, vagy ahogy a hazai sajtóba mondották, Nagydisznód elleni EHF Cup meccsen a balaton-partiak gáláztak, de ez a Magura egy hulladék csapatocska ebben a formában. A Siófoknál nincs Penezic (vagy Kobetic), nincs Pena, nincs Mazák, és Niombla. Ez a négy játékos azért nem kiegészítő-sípler, Pena és Kobetic kb a két top scorer, és Niombla, valamint Mazák is értékes tagja a Siófoknak. Nos, lehet a Magure ellen nem feltétlenül látszott a hiányuk, de most fog. A Loki próbálja majd kihasználni, hogy a Siófok most nem teljes, hogy több kulcsjátékos hiányzik. Egyébként a Magura-Siófok meccs nem volt minőségi, a Magura ebben a formában az NBI-ből kizúgna. A Loki nagyobb falat lesz, főleg otthon. Én abban bízom, hogy a DVSC védekezése felkeményedik picit, mert mind a Banik, mind a Kastamonu elleni találkozón hátul förtelmes volt a DVSC. Ha a védekezést sikerül felkeményíteni, akkor akár pontszerzés is lehet ebből. Szerintem a Siófok sem fog rohanni ma, rövid a pad, hétvégén megint EHF, a Siófok a 2-ből kettőt nyerő Podravkával játszik majd, acélosabb csapat, mint a Magura, az tény. Én nem számítok gálára, szerintem elég zúzós, több hibával tarkított meccs lesz, ahol a gólok száma 58 alatt marad.

Ha a Siófokból kivesszük Penát, Niomblát, Mazákot meg Kobeticet, akkor az kb 15-16 gól meccsenként. Nyílván pótolják őket, de nem ugyanolyan minőségű spílerek, ráadásul irányító nuku, szóval a gyenge Magure ellen kicsúszott 31 gól, szerintem a Loki ellen nem fog, még akkor sem, ha a Lokinak nem a védekezés a fő erénye.

DVSC Schaeffler (n) - Siófok KC (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp