Ennél a Manchester City - Crystal Palace angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél valami számomra rendhagyót fogok tippelni. Egészen pontosan azt tippelem, hogy legalább 3 gól lesz az 1. félidőben. Természetesen nagyon is alaposan tudatában vagyok annak, hogy viszonylag kevés esély van arra, hogy a tippem nyertes legyen, s így ennek megfelelően alacsony lesz az erre a tippre tett tétem. Ez mellett viszont annak is nagyon alaposan tudatában vagyok, hogy a házigazda Manchester City és menedzsere, a katalán Pep Guardiola szeretik nagyon azt a dolgot, hogy minél hamarabb és lehetőleg még az 1. félidőben "lerendezik" gólokkal az éppen aktuális ellenfelet és aztán a 2. félidőben a játékosok már csak aktívan "pihennek" a pályán.

Na, én az előbb említett megfigyelésre "megyek" ezúttal, hátha most is hasonló módon cselekszik a Manchester City. Aztán pedig - az előbbi mellett - még az is van, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy a bajnoki címvédő manchesteri együttes számára "elúszott" az újabb bajnoki cím megszerzése, s ezt a csalódást talán leginkább azzal lehet pótolni, hogy zsinórban egymás után nagyarányú győzelmeket arat a csapat és úgy tartja a 2. helyezést, hogy közben - a bajnoki címvédés helyett - szerzett gólok tekintetében új Premier League-gólcsúcsot állít fel.

Hiányozni fognak: Leroy Sane és Aymeric Laporte, illetve az eltiltott Luka Milivojevic, Andros Townsend, Mamadou Sakho, Patrick van Aanholt, Jeffrey Schlupp, Joel Ward, Scott Dann, Max Meyer és Christian Benteke. Szerintem eléggé sokan fognak hiányozni, főleg az amúgy is gyengébb vendégcsapatból. Az a dolog pedig, hogy sokan fognak hiányozni, egyben azt is jelenti, hogy a megszokottnál több olyan játékos fog játszani, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak. A kevésbé összeszokott csapatok pedig elősegíthetik a gólszerzést.

Tipp: 2.5 gól felett az 1. félidőben.

Manchester City - Crystal Palace: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp