Gyengébb idegzetűek nemes egyszerűséggel lépjenek túl a következő tippemen, melyet a török Super Lig 18. fordulójának zárómérkőzésére választottam. A hétfői kora esti mérkőzésen a másodéves újonc hazai Çaykur Rizespor fogadja az újonc, ankarai Gençlerbirliği SK csapatát Rize városában. A Çaykur Didi Stadyumu közönsége várakozásom szerint egy élvezetes, sok gólos mérkőzésnek lesz majd szemtanúja, de közel sem vagyok benne biztos, hogy a végeredménynek is örülnek majd a végén a hazai szurkolók.

Az Ismail Kartal trenírozta Rizespor a tavalyi bravúros bennmaradásához hasonlóan most is a tabella középmezőnyének második felében, a 12. helyen helyezkedik el. Jelenleg megnyugtató, 6 pontos távolságra vannak a kieső pozíciótól, de hosszú még a bajnokság, ezért pontra, pontokra lesz majd szükségük a folytatásban is. Az eddig lejátszott 17 mérkőzésen mindössze 17 gólt szereztek, szemben a 27 kapottal. Ez utóbbi mutató sokat lökött a latba, hogy ezt a tippet bevállaljam. Na meg az, hogy a Galatasaray ellenében túl vannak az első idei tétmeccsükön. Az 1:1-re végződött 5 nappal ezelőtti kupameccs még bőven benne lehet a lábakban, mint ahogyan a három nap múlva rendezendő visszavágó lehetősége a fejekben.

Nincs irigylésre méltó helyzetben Hamza Hamzaoglu, a 13. helyezett Gençlerbirliği SK trénere. A számomra szimpatikus, támadófocit játszó újonc különböző okok (eltiltás, betegség) miatt három meghatározó alapemberét lesz kénytelen nélkülözni a mérkőzésen. Viszont lesz egy nagy visszatérőjük is, Bogdan Stancu személyében. A csapat román gólzsákja letöltötte a sárga lapok miatti eltiltását így a szakvezetés rendelkezésére áll. A rendre 4 - 2 - 3 - 1-et játszó vendégek eddigi góltermése(28) több mint megsüvegelendő és ha ehhez még hozzávesszük az idegenbeli kettes lőtt gólátlagukat, akkor már nem is tűnik annyira hamvába holt ötletnek a tippem.

A vendégcsapat eddig minden idegenbeli bajnoki mérkőzésén lőtt gólt. Nem tartom valószínűnek, hogy ez a sorozat éppen most szakadna meg. Sőt, plusz motivációjuk is van: revansot venni az őszi vereségért a Rizespor-on.

Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği SK: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp