Ha a Napoli - Juventus mérkőzés kapcsán rápillantunk az olasz kiterített tabellára, valamint figyelembe vesszük a mérkőző felek aktuális formáját, úgy hazai pályán, mint idegenben, akkor máris kapunk egy olyan lehetőséget az irodáktól, mely jó eséllyel bejöhet és még az odds is megbecsülendően magas. Ez a lehetőség pedig nem más, mint a vendégcsapat az az a Juventus győzelme a mérkőzésen.

Hatalmas mélyponton van a Gennaro Gattuso edzette hazai alakulat. A folyamat nem Gattuso keze alatt indult el, de a pár hete kinevezett szakvezető sem tudta megállítani azt a lejtmenetet, ami a most folyó bajnokságban jellemzi a délieket. Ezt a gyatra teljesítményt még a hétközi Lazio elleni kupasiker sem tudja feledtetni a szurkolóikkal. A valamikor rettegett San Paolo Stadion mostanában a vendégcsapatok kellemes, pontszerző kirándulóhelyévé vált, így nem csoda, hogy a messze-földön híres-hírhedt ultráik is elfordultak a csapattól. A legutóbbi három hazai bajnokiját simán elvesztette a Napoli, úgy hogy a Parma és a Fiorentina nem nevezhető éppen legyőzhetetlen ellenfélnek. Most a legjobb formában lévő, listavezető Juventus ellen kellene valami hatalmas bravúrt bemutatniuk, de valljuk be őszintén erre nagyon csekély az esélyük.

Különös pikantériát ad a találkozónak a vendégcsapat szakvezetőjének személye. A nápolyi születésű Maurizio Sarri 2015 és 2018 között edzette a délieket és állítólag összerúgta a port Aurelio De Laurentiis elnökkel, ezért távozott. Én úgy gondolom, hogy ez egy plusz motíváció lesz a Napoli kivégzéséhez mind Sarri-nak, mind játékosainak. Mondjuk az is igaz, hogy egy olyan szemléletű profi játékosnak, mint Cristiano Ronaldo nem nagyon kell plusz motíváció. Az általa vezetett támadó szekció, akár Dybala-val, akár Higuain-nal kiegészülve bőven képes lehet arra, hogy realizálja a tippünket.

Soraim írása közben már tudjuk, hogy a Juve üldözője az Inter pontokat veszített hazai pályán. Most nagyon komoly esélyt kapnak arra a "Zebrák", hogy növelhessék előnyüket üldözőikkel szemben, ami a jövőre nézve ( BL sorozat, olasz kupa sorozat ) igen csak jól jöhet számukra.

Napoli - Juventus: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp