Csábítóan magas szorzóval jöttek ki a fogadóirodák az OTP Bank Liga 19. fordulójában megrendezésre kerülő Zalaegerszegi TE - Kisvárda mérkőzés góljai kapcsán, ezért én ebből a nézőpontból közelítek a találkozóra. Bevallom töredelmesen első blikkre rányomtam az egeret az over 2,5-re, de a reggeli kávé, majd utána egy cigi, valamint kutyáim fenyegető ugatása a szomszéd macskája felé visszahozott a valóságba. Hétről-hétre nézem ( Mit nézem? Zabálom! ) ezt a posványt, így saját tapasztalatból tudom, hogy mekkora nehézségekkel jár a labda hálóba juttatása. Ettől függetlenül az over 1,5-ből nem engedek, még akkor sem, ha a postást akarják szétkapni az ebek.

A nyári-téli átigazolási szezont elemezgetve megállapíthatjuk, hogy pénzt, időt, fáradtságot nem kímélve, nem kevesebb mint 14 játékossal erősítette(?) meg keretét az újonc Zalaegerszeg. Nos, mindez perpillanat a 11. , kiesést jelentő hely eléréséhez elég csak számukra, pedig magyar szinten jól csengő neveket is sikerült a keretükbe csábítani. A mindent-tudó "szakma" is a középmezőnybe várta a szezon előtt a zalaiakat emiatt, de olybá tűnik, hogy kezd bedőlni a mutatvány a kék-fehéreknél. Két "hatpontos" meccsen begyűjtött 0 ponttal ( DVTK otthon és Paks idegenben) nyitották az idei esztendőt, de ez már Végh Gábornál a többségi tulajdonosnál is kiverte a biztosítékot, aki egyszerűen 2:0-nál elhagyta a paksi stadiont. Az biztos, hogy rendkívül feszült a hangulat manapság a ZTE öltözőjében, de egy győzelemmel megindulhatnának kitűzött céljaik elérése felé. dr. Dobos Barna a csapat vezetőedzője legalább higgadtan és reálisan tudja értékelni a kialakult helyzetet. " a focit gólra játsszák, és ezen a téren kellene a legtöbbet fejlődnünk”, mondta a Paks elleni találkozó után, ami legyünk őszinték megkérdőjelezhetetlen. Most a Kisvárda csapatában nem biztos, hogy a legideálisabb ellenfél érkezik hozzájuk, mert a vendégcsapat is legalább akkora bajban van mint a hazaiak.

A "most már én sem tudom, hogy ki az edző" csapat is két vereséggel nyitotta a 2020-as évet. Ha ehhez még hozzávesszük a 2019-et záró két sittet, akkor kijelenthetjük, hogy egész szép kis vereségszériát kezd kialakítani a vendégcsapat, szurkolóik legnagyobb bánatára. Ami némi reménysugár lehet a több mint 1000 km-es túra előtt álló alakulat számára az az, hogy a legutóbbi, Ferencváros elleni találkozójuk egyes periódusaiban már játszotta a focit a csapat. Kis szerencsével, kicsit nagyobb koncentrációval akár bravúrpontot is szerezhettek volna a zöld-fehérek ellen, de ez még úgy látszik egyenlőre megoldhatatlan feladat a piros-fehérek számára. Most viszont elvárás Grozavékkal szemben a pontszerzés, mert maga a találkozó nem csak "hatpontos", hanem "helycserés" is lehet egy egerszegi győzelem esetén. A keret megerősítésén a várdai vezetők is folyamatosan dolgoznak, de az hogy ezek a "név nélküli" szabadon igazolható játékosok valóban erősítést jelentenek-e a szabolcsiak számára, az majd a szezon végén derül ki.

Végül, de nem utolsó sorban nézzük a gólok lehetőségét. A hazai csapat az eddig lejátszott kilenc otthoni találkozójából csak az utolsó helyezett Kaposvár ellenin nem kapott gólt. Furcsa módon ugyanez a helyzet a Kisvárda vendégtalálkozóin is. Míg a Zalaegerszeg csak kétszer nem tudott gólt szerezni aktuális vendége ellen, addig a Kisvárdánál már árnyaltabb a kép, mert mérkőzéseik közel felén(4) nem találtak vendéglátóik hálójába. Viszont az is az igazsághoz tartozik hogy, alsóházi csapatok ellen rendre eredményesek a várdaiak.

Egymás elleni mérkőzéseiken nem a 0:0 a jellemző, ősszel pedig toltak egymás ellen egy közönségszórakoztató 3:3-at Kisvárdán. Ha 6 gólt nem is várok a mostani találkozón, de kettő úgy gondolom nem egy eltúlzott várakozás. Még akkor sem, ha a nagy tét és a kedvezőtlen időjárás miatt nem kell magas színvonalú játékra számítanunk.

Zalaegerszegi TE - Kisvarda: Gólok száma - Felett/alatt tipp