Akárhogyan és akárhonnan nézem ezt a Lecce - Spal olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzést, mindig oda "lyukadok ki", hogy ebben az alsóházi rangadóban bizony jó alaposan benne lehet a "küzdelmes meccs" jellegű dolog, s ezért talán már megérheti tippelni a találkozóra. Talán!

Mert hiszen a 22 ponttal 17. helyezett hazaiaknak (eddigi mérleg: 23 mérkőzésen 5 győzelem, 7 döntetlen, 11 vereség, 30-44-es gólarány), muszáj lenne győzniük otthon ahhoz, hogy tovább menekülhessenek a kiesés elöl. Ismétlem: muszáj lenne! Hiszen, mint mostanában gyakran tapasztalom: egy dolog, hogyan vélekedek én és teljesen másik dolog a tippjeim végkimenetele. Ezek pedig mostanában gyakran nincsenek köszönő viszonyban egymással. Sajnos.

A vendég - Ferrara városbeli - Spal együttese az utolsó helyen van, vagyis 20. helyezett, s tutira biztos vagyok, hogy ennek a 15 pontos csapatnak (eddigi mérleg: 23 mérkőzésen 4 győzelem, 3 döntetlen, 16 vereség, 17-40-es gólarány) muszáj lesz küzdenie, mert hiszen csakis ennek révén léphet előbbre a kiesés elleni harcban. És bizony akkor az lesz, hogy amikor kitámad a vendégcsapat, akkor - elvileg - helyzetekbe kerülhetnek a hazai játékosok. És akkor már csakis rajtuk fog múlni, hogy mindegyik helyzetüket "elpuskázzák-e" majd avagy gólra váltanak 1-2 lehetőséget. Én pedig, mivel hazai győzelemre tippelek, szurkolni fogok nekik, hogy ne legyenek túlságosan falábúak. Vagy legyen szerencséjük és a sípcsontról is befelé pattanjon a labda!

A házigazdáknál mindenki egészséges és így bárki játszhat, akikre az edző számít, miközben a vendégektől Alberto Cerri és Marco D'Alessandro fognak hiányozni. Ennek tudatában szerintem elegendő lesz csak Andrea Petagna csatárra figyelni jobban a vendégeknél, hiszen jobbára csak ő gólveszélyesebb abból az együttesből.

Tipp. győz a Lecce.

Lecce - Spal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp