Vannak azok az edzőváltások, amik értelmesek, és vannak a full hülye cserék. A Spal a hétvégi Sassuolo elleni vereséget követően menesztette Leonardo Semplici-t, és idehozta helyére Luigi Di Biagio-t. Semplici szerintem baromi jó edző, a semmiből hozta fel a Spalt, 2014. óta edzette a csapatot, minden játékosát kívül-belül ismerte, jó taktikus volt. Az, hogy utolsó helyen állnak, nem az edző hibája, hanem egyszerű tény: ennyit tudnak a játékosok. Most az következik be, Di Biagio összekavar minden eddigi, csapaton belül jól működő rendszert, és ezek a játékosok nem azon a szinten mozognak, hogy baromi gyorsan alkalmazkodjanak egy teljes más szisztémához. Szóval szerintem ez egy nagyon rossz csere volt. Csak megjegyzem, hogy Di Biagio nem klubedző volt eddig, hanem az U21-es válogatottan irányította éveket át. Fingja sincs arról, hogyan működik egy klubedzősködés.

A rossz csere pedig nem hozza még rövid távon sem az eredményt, amit pedig általában szokott: nevezetesen a 3-4 fordulón át ívelő jobb és motiváltabb játékot. Semplici felépített egy brand-et Frerrarában, amit most fog lerombolni a klubvezetőség és Di Biagio.

A Lecce Nápolyból hozta el a három pontot, méghozzá kifejezetten ötletes és jó focit játszva. Ezt megelőzően a torinói Bikákat is kiütötték (4-0). Mintha kezdene éledezni Fabio Liverani mester csapata. Gianiluca Lapadula, aki a jellegtelenség csimborasszója volt eddigi pályafutása során olyan gólokat lő, hogy öröm nézni. Szóval kezd egyre jobb hangulat lenni a déli csapat öltözőjében.

Ha távolodni akar a Lecce a kieső zónától, akkor ezt a meccset be kell húznia. Jó hangulat, motiváltság és felfelé ívelő forma jellemzi a hazai csapatot, míg a Spal most szerintem zavarodott és bizonytalan. Hazai győzelmet várok, méghozzá hendivel.

Lecce - Spal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp