Nemrégiben írtam már előzetest ehhez a Manchester City - West Ham United angol élvonalbeli mérkőzéshez, de - sajnos - akkor elhalasztották a meccset, így a tippem akkor hiábavalónak bizonyult. Most ismét nekiveselkednek megtartani a meccset, így hát én is ismét írok egy előzetest. Amelynél az lesz, hogy nagyjából felhasználom a korábban írtakat, hiszen azóta semmit sem változott a véleményem, ám, természetesen, újítok picit a korábban írtakon, hiszen történt azóta némi változás.

Az első újításom éppen a tippnél lesz, hiszen akkor 1.96-ért a "3.5 gól felett a hazai csapat" volt a tippem, ám ezúttal már a "4.5 gól felett a hazai csapat" a tippem 3.80-ért. Azért emeltem a hazaiak gólszámán, mert időközben kizárták a Bajnokok Ligájából az illetékesek szerint túlköltekező és vétő Manchester City együttesét, s úgy gondolom, hogy erre - természetesen a fellebbezés mellett - megfelelő válasz lehet a kiütéses ManCity-siker is. A következőkben pedig idézem saját magam az akkori előzetesből, hiszen tényleg ugyanezek maradtak a gondolataim erről a találkozóról:

"A házigazda manchesteri csapatnak van egy olyan szokása, hogy a kudarcok (pontvesztések: vereségek, döntetlenek) utáni meccseken majdnem mindig alaposan elveri az ellenfeleket. Nyilván, ez amolyan valamiféle "majd megmutatjuk mi nektek, hogy ki az úr az háznál" jellegű erőfitogtatás. Gondolom én. Ugyanis mással nem igazán tudom megmagyarázni azt, hogy a Tottenham elleni 2-2-es döntetlen után 3-1-re nyert a Bournemouth otthonában, majd a Norwich City FC elleni 3-2-es bukta után 8-0-ra alázta meg a Watfordot, majd pedig a Newcastle United elleni 2-2 után azonnal 4-1-re győzött a Burnley otthonában, majd a Manchester United elleni hazai 2-1-es vereség után az Arsenalt idegenben verte 3-0-ra és utána az akkor még 2. helyezett Leicester City FC csapatát is legyőzte 3-1-re. És így tovább. Satöbbi. Satöbbi.

Amennyiben ezúttal is tartani fogja magát a tőle már megszokottakhoz az Manchester City, és tekintettel arra, hogy ezúttal nem az Arsenal vagy a Leicester City FC lesz az ellenfele, hanem a gyengén teljesítő és kiesőhelyen levő West Ham United FC lesz az ellenfele, azt várom és remélem a hazai együttestől, hogy szerezni fog legalább 4 gólt ezen a találkozón."

Javítás az akkori utóbbi mondathoz: már NEM azt várom és remélem a hazai együttestől, hogy szerezni fog legalább 4 gólt ezen a találkozón, HANEM azt várom és remélem a hazai együttestől, hogy szerezni fog legalább 5 gólt ezen a találkozón.

Tipp: Manchester City 4.5 gól felett.

Manchester City - West Ham: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp