Kielcébe látogat a Kiel a férfi kézilabda BL-ben!

Végéhez közelednek a csoportküzdelmek a férfi kézi BL-ben, így egyre több olyan csapat van a sok fordulós lebonyolításnak köszönhetően, melynek így a záró körben már tét nélküli a mérkőzése. Ebbe a csoportba tartozik a Kiel is. Wiencek-ék már fixen csoportelsők, amit múlthéten is tudtak már. Akkor a Brest vendégeként is vereséget szenvedtek (33-30), több olyan játékosnak is játékidőt adva, akik máskor kevesebb lehetőséget kapnak. Lengyelországban sem gondolnám, hogy komolyabban megfeszülne a Kiel, hiszen rendkívül hosszú még a szezon és a Bundesligában is nagyon sok komoly ütközet vár még rájuk. Így, amikor csak tehetik, próbálják tehermentesíteni majd a csapat tengelyét. Meglepne, ha full gázon pörögne ez a Kiel a hétvégén és a legjobb felállásukkal lépnének pályára...

A másik oldalt sem nagyon kell bemutatni. Dushebaev-ék a hazai katlanjukban szinte legyőzhetetlenek, az elmúlt egy évben egyetlen vereséget szenvedtek csak el, tavaly októberben a Montpellier tudott itt nyerni. Viszont elvérzett itt többek között a PSG (34-24!!!) tavaly, vagy idén a Vardar (35-25) és a Veszprém... Mondhatjuk, hogy nem nyerni járnak Kielcébe a kieliek sem, hiszen legutóbbi 4 meccsük egyikén sem jutott nekik pont a 60 perc végén.

A lengyelek a csoportjukban jelenleg a harmadik helyen állnak, azonban a Montpellier még beelőzheti őket, amennyiben nyerni ők tudnak a széteső Vardar otthonában (a bukik szerint a franciák győzelme lenne a papírforma).

Így tehát nekik azon kívül, hogy a csarnokba őrült hangulatot teremtő, több, mint 4,000 lengyel szurkolót ki kell szolgálniuk, a helyezésük szempontjából sem mindegy a találkozó kimenetele... Ennek megfelelően a hétközi bajnokijukra (melyet egyébként simán hoztak) nem utazott el Dushebaev, Wolff, Karacic, Janc, Karalek és Jachlewski sem, hogy rápihenhessenek a Kiel elleni ütközetre.

Múlthéten egy szinte tét nélkül játszó Brestnek sikerült legyűrnie a németeket. Akkor prematch 4.00 körüli szorzókon mozgott a hazai siker... Most kevésbé jó szorzón, de egy sokkal jobb csapattal verethetjük meg a tartalékoló Jicha-legénységet! Van annyira profi a német klub, hogy tudják, tavasszal sokkal többet érnek majd a győzelmek, nem éri meg megszakadni, esetlegesen sérüléseket kockáztatni egy számukra teljesen tét nélküli találkozón! A Kielce tovább javítja félelmetes hazai mérlegét!

KS Vive Tauron Kielce - THW Kiel: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp