Mit szépítsük, ez egy búcsúmeccs a BL-től, legalábbis hazai meccseket tekintve mindenképp. Búcsú, és lehet hosszúra nyúlik, mert a Siófok ha beelőzi az FTC-t, akkor jövőre ugrik a BL. Tét nem sok van, porszemnyi esély van arra, hogy az 5. Viperst megelőzze az FTC, hisz a norvégoknak két kemény meccsük van, ellenben nincs egészséges játékosuk a padra, de a Fradinak ahhoz minimum 3 pont kell, és majd Rosztovban zárnak Kovacsicsék.

Én úgy vélem, ez egy olyan meccs lesz az FTC részéről, ahol ez a keret a BL-ben még úgy utoljára megmutatja, hogy képes a jó játékra. Azt tudjuk, hogy jönnek a németek, tudjuk, hogy Hornyákék mennek, Snelder is megegyezett már a Siófokkal, tudjuk, hogy Lukács is lép, szóval nagyon átalakul ez az FTC. Szó se róla, szükség van/lesz a vérfrissítésre.

Lényeg a lényeg, az FTC játékos csapat. Sok-sok overt hozott már a BL-ben is, 'hazai' pályán a CSM Bukarest ellen 33-23, aztán a Rostov-Don ellen, Ambros csapata ellen is egy brutál over jött 31-35 lett a végeredmény. Ha a coronavirus nem szól közbe, akkor márciusban Tokióért selejteznek a lányok, kell, hogy a forma felfelé ívelő legyen, de az is kell, hogy Elek jól kezelje a lányok játékperceit. Jól fogja. Én tényleg bízom benne, hogy egy könnyed, egy játékos meccs lesz, a Fradinak amúgy is jobban fekszik az a kézi, ahol sok a gól, nem kell brusztolni. Az Esbjerg a main roundban, azaz a 2. körben ennél az 55,5-ös line-nál csak overezett:

Vipers-Esbjerg 31-35

Esbjerg-FTC 29-27

Metz-Esbjerg 31-31

Esbjerg-Vipers 35-30

Szóval még az FTC elleni meccs volt necces, de ott az FTC a végére totál megfőtt, és az első félidőben is volt üresjárat. Itthon a közönség támogatása mellett ezt ki lehet küszöbölni, a dánoknak meg menni kell, mert ha megnézzük, lehetnek lazán csoportelsők, de ha itt zakóznak, és majd a Metz is meglepi Polmanékat, akkor összekerülhetnek a Győrrel is, azt meg aligha akarják, még akkor is, ha nem ez minden idők legerősebb ETO-ja. Jó meccset, sok gólt várok.

Ferencvárosi TC (n) - Team Esbjerg (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp