A Dinamo Moszkva is megkezdi ma a rájátszást a Szpartak Moszkva ellen. Legalább az utazgatással nem lesz gondjuk az első forduló alatt. A 7. helyen zárta az alapszakaszt a Dinamo, ami nem túl jó. Az alapszakasz közepe felé volt egy hosszabb távú vergődésük, én a top 4 közé vártam őket a szezon elején. Pedig egyéni szinten kiemelkedő játékosai vannak a hazaiaknak. Az alapszakasz pontversenyében (liga szinten) Dinamo játékos végzett az első két helyen. Vadim Shipachyov nem érezte jól magát az NHL-ben, a KHL-ben viszont újra szárnyal. 61 meccsen 65 pontot szerzett, ami 17 gólból és 48 gólpasszból tevődik össze. Őt Dmitrij Jaskin követi 63 ponttal, viszont Jaskin 31 gólt lőtt 32 gólpassz ellenében. Hietanen a védők közül került be a top 5-be, a 60 meccsen szerzett 38 pont a 3. helyre volt elég a védők között. Kapuban Bocharov is felfért a top 5 kapus közé, a 93.5%-os védési mutató megsüvegelendő. Főleg úgy, hogy 49 meccsen lépett jégre, ami a legtöbb a top 5 kapus közül.

A Szpartak a 9. helyen végzett az alapszakaszban 77 ponttal. Azért 1-2 Szpartak játékos is felfért az alapszakasz toplistájára. Yakov Rylov a védők pontversenyében lett a 4. 35 ponttal, a védők assist versenyében pedig az 5. lett. Maxim Goncharov 55 meccsen 91 büntetőpercet szedett össze, ami a 4. legtöbb volt liga szinten. Rylov a blokkolt lövések tekintetében a dobogóra is felfért, 60 meccs alatt 113 lövést blokkolt. Nem lennék a helyében. Kapuban Hudacek 92.7%-os mutatót tudott lehozni, valószínűleg ő fog kezdeni ma is a Dinamo ellen. A csapat legjobbja Fyodorov lett 41 ponttal, de szorosan követi őt Kaspars Daugavins 40 ponttal. A házi pontverseny 3. helyén a már említett Rylov végzett.

Az emberelőnyök kihasználásában a 3. legjobb csapat volt a Dinamo. Az emberhátrányos védekezésben a Szpartak lett a 3., de itt nagy differencia nincs a két csapat között, 1-2% csupán. A két csapat szinte hajszálpontosan ugyanannyi gólt kapott az alapszakasz alatt, viszont a Dinamo 9 góllal többet tudott lőni. Alapjában véve erősebb csapatnak tartom a Dinamot, főleg hazai jégen, plusz még moszkvai házi rangadó is lesz ez az első kör. A Szpartak a rájátszás előtt elég nagy erőket mozgósított, a Dinamo jóval kényelmesebb helyről várhatta az alapszakasz végét. Egyénileg is erősebb játékosok alkotják a Dinamo keretét, a rendes játékidős győzelmet le kell tudni hozni az első meccsen a hazaiaknak. De a tétekkel óvatosan bánjunk. A Szpartak viccelt már meg nagyobb csapatokat idén, az SZKA Szentpétervárt nem is egyszer. A házat ne tegyük fel a hazaiakra.

Dinamo Moszkva - Spartak Moszkva: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp