A második kör is elindul ma a KHL rájátszásában. Az Avangard behúzta az első meccsét a Szalavat ellen 5-2-re. Az alapszakaszban is jól teljesítettek a hazaiak, a liga 6. helyén zártak 83 ponttal. Lehetett volna egyébként jobb is ez a helyezés, de az utolsó 3-4 alapszakasz meccsen szemmel láthatóan kiengedtek kicsit, és elengedték azt a pár pontot, mivel az alapszakaszgyőzelem már sansztalan volt. Vyacheslav Voynov nevét mindenképp meg kell jegyezni. Voynov a védők közül a 2. legtöbb pontot szerezte az alapszakaszban, szám szerint 41-et, ami 11 gólból és 30 gólpasszból tevődik össze. A védők közül ő töltötte átlagosan a legtöbb időt a jégen az egész ligából, meccsenként 24 és fél percet. Pokka, Bondarev és Martyonov felfért a blokkolt lövéses toplistára. Ők hárman több mint 350 lövést blokkoltak, ami igazán megsüvegelendő, nem is csoda, hogy a CSZKA után az Avangard kapta a 2. legkevesebb gólt az alapszakaszban. A kapusteljesítmény is remek hazai oldalon, Bobkov 93.2%-kal zárta az alapszakaszt. Az első meccsen is ő védett, valószínűleg ma is megkapja a bizalmat. A legtöbb pontot Semyonov érte el, 46-ot egészen pontosan, a legtöbb gólt Shumakov lőtte.

Az Ufa a 12. helyen zárta az alapszakaszt 68 ponttal. Kapuban Metsola védett az első meccsen, ismételten ő várható kezdőnek. Metsola 93%-kal zárta a regular seasont, Kareyev 92% alatt tud csak. Ha ő kezdene, az a mi tippünknek csak jót tenne. A vendégek védelméből Philip Larsen emelkedik ki 32 ponttal, ezzel szemben a hazaiaknál a már említett Voynov 41-et szerzett. Az Ufánál Omark és Soshnikov a két nagy fegyver, ők ketten 102 pontot szereztek az alapszakasz során. Az alapszakasz során 10-el kevesebb gólt lőtt az Ufa mint az Omszk, de 24 góllal többet kapott. Az emberelőnyök terén az Ufa felé billen a mérleg kicsit, viszont az emberhátrányos védekezésben az top 5-ben van az Omszk, főleg a már említett blokkolt lövések miatt.

A két csapat között nem is annyira az alapszakasz teljesítmény, mint inkább a rájátszás első meccsén mutatott játék dönt. Az Omszk végig dominálta a találkozót, és 45 kapura lövést eresztett meg, ami igen soknak mondható, be is akadt belőle 5 gól. A védelem és a kapusteljesítmény nem az igazi a vendégeknél, és ez sokba kerülhet nekik a rájátszás alatt. Az egész szezonban remekül játszott, és meglepődnék, ha el tudná venni az Ufa a pályaelőnyüket. Ha csak 35 lövést eresztenek el ma a hazaiak, abból 2 gólnak biztosan be kell férnie, de olyan 4-re számítok hazai oldalon. Bátrabbak az Omszk győzelmét is megtehetik, de a 2 hazai gól fölé 1.41-ért az egyik legbiztosabb tipp szerintem ma.

Avangard Omsk - Salavat Yulaev Ufa: A hazai csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp