Lassan elfogynak a labdarúgó események Európában, csak öt bajnokság tartja még magát, közte a huszáros NB1! Mielőtt az afrikai piac megfigyelésébe kezdenénk, használjuk ki az itthoni helyzetet. Hasít a Vidi, és megtáltosodott a Dió is. Rá kell menni a gólokra, mert a hazaiak legutóbbi öt tétmeccsükön 18-szor köszöntek be, Feczkóék meg 12-szer.

Nézzük a motivációt! Akkorát ment a Diósgyőr az utóbbi hetekben, hogy lassan a negyedik pozícióba kerül. A Vidi és a ’kavics játszik MK-elődöntőt, szerintem kettejük közül kerül ki majd a végső győztes, és akkor a negyedik hely EL-selejtezőt ér majd. Bizakodhat Carrillo, mert érezhetően lendületét veszítette a Fradi az elmúlt hetekben, s még egyszer összecsapnak velük Fehérváron is. Elsősorban mégis magukra figyelnek Juhászék és sorra húzzák be meccseiket. Petrjak (most kezdi elérni egy évvel ezelőtti formáját), Niko (meccsről-meccsre jobb), és Bamgboye, erős hármast alkot. Mellettük Hodzic és Futács is bevetésre kész, de Nego is kezd olyan szintre kerülni, amit anno az Európa Ligában mutatott. Nyugodtan kijelenthető, hogy a szezon hajrájára került csúcsformába a Fehérvár, Carrillo nem várt gyorsasággal építi együttesét.

Feczkó tüzet oltani érkezet Miskolcra. Stílusát, egyszerű szurkolóbarát attitűdjét imádják a helyi ultrák. Kezei alatt szárnyakat kapott a Diósgyőr. Jellemző, hogy tavasszal mindössze négy pontot veszített csapata: 6 győzelem, és egy-egy döntetlen és vereség. Statisztikailag erősíti a tippet, hogy tavasszal két hazai meccsén nem hozta a 2,5 overt a Dió: a védekező stílusú Paks (2:0) és térdig érő ködben a Kaposvár (2:0) ellen. Az over viszont a másik hat találkozón simán jött, számszakilag nyolcból 75%-ban!

Két motivált csapatot várok, akik nem fogják feladni egymás ellen sem támadó attitűdjüket. Rengeteg jó opció van gólok tekintetében az összecsapásra, én mégis a standard 2,5 over mellett teszem le a voksom, mert az utóbbi hetekben mindkét együttes rendszerint megszerzi a maga két találatát.

MOL Fehérvár - Diósgyőri VTK: Gólok száma - Felett/alatt tipp