Az látszott az újraindult Bundesliga első szombati napján, hogy nehezen indulnak be a csapatok. Egyetlen olyan csapat volt, amelyiken viszont az látszott, hogy éhes a meccsre, motivált és akar; a Dortmundon. Most végignézve a kínálaton úgy gondolom, egyetlen másik csapat lesz ugyanilyen éhes: a Bayern München. A szünet előtt Hansi Flick mester csapata iszonytató-félelmetes formába került, és nem gondolnám, hogy leadnák az eddigi lendületet. A Dortmundot mindenképp a hátuk mögött kell tartani, ehhez pedig győzni kell, a nyomás rajtuk van. Emellett, ha demoralizálni akarják a dortmundi bajnoki reményeket, akkor nekik is hasonlót kell mutatniuk. Robert Lewandowski biztosan éhes, hogy megdöntse Gerd Müller idényrekordját.

Ehhez pedig ideális ellenfélnek ígérkezik az Union Berlin. Szeretem a kis berlini csapatot, mert szimpatikus a játékuk és lelkesedésük. De most ez vasárnap kevés lesz. 8 ponttal vannak a kiesőzóna felett, ami nyugodttá teheti őket a véghajrá előtt. Nem a Bayern München ellen kell majd néhány pontot összekaparniuk a biztos bennmaradásért. Akárhogy próbálkozhatnak, szerintem ide a lelkesedés kevés lesz: a Bayern most olyan formát mutat és annyira motivált, hogy megeszik a berlinieket.

Viszont óvatossá tett a szombati gyenge rajt, ahol kevés gól született, így a nagyarányú győzelem helyett a biztosabbnak tűnő félidő/végeredmény lehetőséget választottam. Elég egyet begyötörnie ehhez a Bayern-nek, nem kell sziporkázniuk. A napi tippjátékban pedig bejátszom Lewandowski góljait, mert azt is jónak tartom.

1. FC Union Berlin - Bayern München: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp