Magyarországon is beindul a foci(ka). Szombaton három meccs is a tévé elé szegezheti a szurkolókat. A kupában az elődöntők odavágóját rendezik, s az esti összecsapáson a frissen a zöld asztalnál feljutott MTK-t esélyesebbnek érzem az edzőváltáson átesett Honvédnál. Vannak fogadóirodák, amelyeknél nem így gondolják, a bet365, szerintem bealudt és 3.20-as szorzón kínálja a hazai győzelmet, máshol esik az odds!

A pályán is simán kiharcolta volna a feljutást Michael Boris mester csapata, de a korai kedvező döntéssel erre a szezonra csak két kupameccse maradt az MTK-nak. A karantén helyzet miatt minden játékos és a szakmai stáb is itthon maradt és dolgozott. Az edzőmeccsek alapján, és a nyilatkozatok információi alapján arra következtetek, hogy tovább fejlődtek Kantáék. Elhangzott Boristól, hogy a futómennyiség és a kondíció jelentősen javult, s ugyan még a Fradi simán verte a friss nb1-es gárdát az első felkészülési meccsen, de aztán figyelemre méltó eredményeket ért el a gárda. A Mezőkövesd (itt kétszer 60 percet játszottak a csapatok), és az UTE elleni 2:2, megsüvegelendő, úgy vélem, hogy náluk a Honvéd sem jár előrébb, sőt…Tiszteli ellenfelét az MTK, de félnivalója nincs: Lencse, Prosser, Bognár István, Kanta, Pintér Ádám mind sokat megélt rutinos magyar szinten pengés focisták. Adott a bevált játékrendszer, egy raklapnyi motivált fiatal, úgyhogy szerintem félhet a Honvéd.

Viszont a Honvéd nem fél! Sőt! Visszatért a szakmai stábba Dajka, aki Kisvárdán, nem volt jó „kejfeljancsi”. A lemondó Sannino helyét a bajnokság végéig ideiglenesen Pisont veszi át, aki a zárlat előtt égett meg nagyon: Honvéd-DVTK 0:4. Hát minimális szervezettséget sem mutatott akkor csapat, és hát az olasszal sem ment valami jól utána (Kisvárda 1:5). Mindezek ellenére elvárás Kispesten a kupadöntő, amit meg is akar nyerni az együttes, hogy El-ben indulhasson. Nem tudom, hogy mindezt a légiósokkal egyeztették-e? Ugyanis az MTK ellen ők lehetnének a különbség, de egyedül Lanzafame nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt, s Nagy Gergőn, Gazdagon, és Batikon kívül mindenki más külföldi. Tujvel, Lovrics és Kamber már túl van a zeniten, s úgy érzem, hogy a motivált MTK ellen Uzoma, Moutari vagy Mezghrani hangulatán múlik, majd a Honvéd meccse.

Most úgy érzem, hogy félvállról veszi az odavágót a vendégcsapat. Sokkal inkább foglalkoznak azzal a klubnál, hogy a Puskásban játszanak majd 65.000 üres szék előtt a visszavágón – első tétmeccs, az új stadionban, stb….Szerintem meglepi ellenfelét a hazai csapat, ami arra elegendő lesz, hogy nem szenved vereséget az első meccsen!

MTK Budapest - Budapest Honvéd FC: Dupla esély - Dupla esély tipp