Látható, hogy fogadói szempontból nagy slágermeccs lesz a Leverkusen-Wolfsburg. Az újra induló szezonban imponáló teljesítményt nyújtanak a gyógyszergyáriak, kőkeményen beleálltak a Bl helyekért folytatott harcba. Két meccsükön kilenc gól született, naná, hogy rámegyek az overre.

Péter Bosz és a holland presszing sorra készteti hibázásra az aktuális ellenfelet. Roppant agresszív a Leverkusen és Havertz is rögtön beindult. A német center és egyben a Bayer csapatkapitánya párosával rúgja a gólokat, ami jó előjel a farkasok elleni meccs előtt is. Most játszik majd először otthon a májusi start óta a 04, s a villámrajtnak akkor lesz haszna, ha a Wolfit is sarokba szorítják. Menjünk rá a számokra! Az első négy kvalifikál a Bl-csoportkörbe. Egyelőre úgy fest, hogy a Bayern és a Dortmund megy a salátástálért, azaz van még két hely. Lipcse 54 pont; Leverkusen 53; ’Gladbach 52. Így fest a tabella, s ebből látható a hétvégi rangadó (1:3) igazi jelentősége. Most már „csak” tartani kell a pozíciót, s erre kell a 6. helyen álló Wolfsburg (39 pont) elleni újabb győzelem. Szerintem a jelenlegi helyzetben a pontszámban látható a szakadék, hogy is írjam..az autógyári csapat jelenleg egy szinttel gyengébb aktuális ellenfelénél.

…és akkor a gólok. Over tipp esetén mindig fontos a matek, és a csapatok egymás elleni meccseinek vizsgálata. A Leverkusen mérkőzésein összesen 84 gól esett 27 forduló alatt, azaz a bőven 3 feletti átlag adott. A farkasok 36:33-as aránya nem adja ki a kerek hármast, de még 2,5 fölött van, viszont tetszik, hogy egyaránt kapja és rúgja a gólokat! Legutóbbi meccsek tekintetében is elég erős számokat találunk. A naptári évben 14 tétmérkőzést játszott a 04, ebből csupán kétszer nem volt meg a 2,5 over, hét hazai meccsből csupán egyszer nem: Augsburg elleni 2:0. A Wolfsburg ugyanezen aránya 2020-ban 10:3, tehát három meccs nem volt overes, viszont hat idegenben lejátszott tétmeccsének mindegyikén megvolt a három találat. Fordított pályaválasztással, ősszel csak 2:0-ra győzött a Leverkusen, előtte viszont legutóbb 2013-ban fordult elő egy 1:1. Közte 13 overes meccs volt. Utolsó 10 meccsükön kereken negyven gól esett, átlag 4.

Összegezve látható, hogy a jelenlegi mezőnyben a két éllovas mellett a Leverkusen és a Hertha rettenetbe kapcsolt. A hazaiak játéka most nagyon megvan, a letámadásuk senkinek sem ízlik, ezért 2-3 gól mindig bennük van, de közben elfér a kapott gól is. A számok pedig magukért beszélnek, bízom a könnyű overben!

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp